15:26 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Την σημαντικότητα της Διάσκεψης στο Βερολίνο για τη Λιβύη αναφορικά με την εφαρμογή του εμπάργκου όπλων στη Λιβύη επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Στις 19 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο Διάσκεψη για τη διευθέτηση της κρίσης στη Λιβύη, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ρωσίας, των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Κίνας, της Τουρκίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο θα προτρέψει όλα τα κράτη να εκπληρώσουν το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, δήλωσε ο διευθυντής του Τμήματος Διεθνών Οργανισμών του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Πιοτρ Ίλιτσεφ.

«Περιέχει έκκληση για συνεκτικό πολιτικό διάλογο, για την αυστηρή τήρηση του εμπάργκο όπλων που ισχύει, όπως είναι γνωστό αλλά όχι σεβαστό από όλες τις χώρες», ανέφερε ο Ίλιτσεφ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών επέβαλε κυρώσεις στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένου του εμπάργκο στην προμήθεια όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού προς και από τη Λιβύη, τον Φεβρουάριο του 2011.

Νωρίτερα, την παρουσία του Φαγέζ αλ Σάρατζ στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπός του, αναφέροντας πως: «Ο κ. Σάρατζ έλαβε επίσημη πρόσκληση από τη Γερμανία για να παρευρεθεί στη Διάσκεψη του Βερολίνου. Θα λάβει μέρος».

Η διάσκεψη στο Βερολίνο θα πραγματοποιηθεί λίγες μέρες μετά το «ναυάγιο» των συνομιλιών στη Μόσχα για τη Λιβύη, όπου όπου ο Σάρατζ υπέγραψε τη συμφωνία της εκκεχειρίας με τον Χαλίφα Χαφτάρ του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), να ζητά δύο μέρες προθεσμία για να μελετήσει και να εξετάσει το σχετικό κείμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Βερολίνο εξηγεί γιατί δεν προσκλήθηκε η Ελλάδα στη Διάσκεψη για τη Λιβύη

Λαβρόφ για Λιβύη: Σημαντικές οι συνομιλίες στη Μόσχα, συνεισέφεραν στη Διάσκεψη στο Βερολίνο

Tags:
όπλα, εμπάργκο, Λιβύη, Γερμανία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK