04:47 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι η κατασκευή του «Nord Stream 2» θα ολοκληρωθεί παρά τις αμερικανικές πιέσεις. «Πράξη απόγνωσης οι νέες κυρώσεις».

Τη διαβεβαίωση ότι η κατασκευή του «Nord Stream 2» θα ολοκληρωθεί παρά τις αμερικανικές πιέσεις, εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Ο “Nord Stream 2” θα ολοκληρωθεί, παρά τη συνεχιζόμενη πίεση. Τα οφέλη αυτής της πρόσθετης διαδρομής του φυσικού αερίου, είναι προφανή για τους λογικούς Ευρωπαίους, ενώ ορισμένες άλλες χώρες είναι έτοιμες να εργαστούν με ξένους ηγέτες εις βάρος των δικών τους πολιτών» αναφέρθηκε στη σχετική ανακοίνωση.

Δεν παρέλειψε δε, να ασκήσει κριτική στην Ουάσιγκτον για την επιβολή των νέων κυρώσεων, κάνοντας λόγο για «εργαλείο αθέμιτου οικονομικού ανταγωνισμού. Εξέφρασε, μάλιστα, την πεποίθηση ότι η αμερικανική πολιτική των «τεχνικών περιορισμών» θα συνεπάγεται τη βλάβη των αμερικανικών συμφερόντων.

Τέλος, το ρωσικό υπουργείο ξεκαθάρισε ότι οι πρόσφατες κυρώσεις στον αγωγό φυσικού αερίου παραπέμπουν σε «πράξη απόγνωσης», καθώς δεν μπορούν να μπλοκάρουν στην πράξη το ενεργειακό project, το οποίο ωφελεί τόσο τη Ρωσία όσο και την Ευρώπη.  

Υπενθυμίζεται ότι ο «Nord Stream 2» αποτελεί κοινό project μεταξύ της ρωσικής Gazprom και πέντε ευρωπαϊκών εταιρειών – Engia (Γαλλία), OMV (Αυστρία), Royal Dutch Shell (Βρετανία, Ολλανδία), Uniper (Γερμανία) και Wintershall (Γερμανία).

Είναι μήκους 745 μιλίων και θα μεταφέρει έως 1.942 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη, σε ετήσιο επίπεδο.

Οι ΗΠΑ, πάντως, όπως και οι χώρες – σύμμαχοι τους (σ.σ. Πολωνία), έχουν επανειλημμένως εκφράσει ανησυχίες, καλώντας την Ευρώπη να ακυρώσει τη συμφωνία με τη Μόσχα. Επιμένουν μάλιστα, ότι το project θα καταστήσει την Ευρώπη απόλυτα εξαρτημένη από το ρωσικό αέριο.

Tags:
φυσικό αέριο, αγωγός φυσικού αερίου, αγωγός πετρελαίου, αγωγός, Nord Stream 2
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK