22:49 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Βλαντίμιρ Πούτιν και Μπόρις Τζόνσον είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της διεθνούς διάσκεψης για τη λιβυκή διένεξη. Τι συζητήθηκε.

Για το περιστατικό στο Σάλσμπερι και τη δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια, συζήτησαν Μπόρις Τζόνσον και Βλαντίμιρ Πούτιν, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη.

«Ο Βρετανός πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο Πούτιν και του ξεκαθάρισε ότι η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου για το Σάλσμπερι δεν έχει αλλάξει. Πρόκειται για μία απερίσκεπτη χρήση χημικών όπλων και μία θρασύτατη δολοφονία αθώων πολιτών στο βρετανικό έδαφος. Τέτοιου είδους επιθέσεις δεν πρέπει να επαναληφθούν» αναφέρεται στη βρετανική ανακοίνωση.

Ο Τζόνσον, παράλληλα, υποστήριξε ότι τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και η Ρωσία έχουν την ευθύνη επίλυσης των ζητημάτων διεθνούς ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης, της Συρίας, του Ιράκ και του Ιράν.

Υπενθυμίζεται ότι οι ρωσο-βρετανικές σχέσεις επιδεινώθηκαν σημαντικά το 2018, όταν ο πρώην διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του, Γιούλια, βρέθηκαν αναίσθητοι σε παγκάκι, κοντά σε εμπορικό κέντρο της βρετανικής πόλης Σάλσμπερι.

Προτού ξεκινήσει η έρευνα, το Λονδίνο έσπευσε να ισχυριστεί ότι δηλητηριάστηκαν από τον νευρικό παράγοντα A234, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι σκηνοθέτησε την επίθεση.

Η Ρωσία απέρριψε κατηγορηματικά τους βρετανικούς ισχυρισμούς, καταδεικνύοντας την απουσία κάθε αποδεικτικού στοιχείου, αλλά και την απόρριψη του Λονδίνου στο αίτημα συνεργασίας των δύο χωρών.

Το Λονδίνο, παράλληλα, χαρακτήρισε ως υπόπτους της δηλητηρίασης τους Ρώσους Αλεξάντερ Πετρόφ και Ρούσλαν Μποσίροφ, οι οποίοι υποτίθεται ότι εργάζονταν για τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Αμφότεροι, σε συνέντευξή τους στο Sputnik και στο RT, αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή στο περιστατικό.

Tags:
Σεργκέι Σκριπάλ, Γιούλια Σκριπάλ, υπόθεση Σκριπάλ, Σκριπάλ, δηλητήριο, δηλητηρίαση, δηλητηρίαση, Σάλσμπερι, Διάσκεψη Βερολίνου για τη Λιβύη, Γερμανία, Βλαντίμιρ Πούτιν, Μπόρις Τζόνσον
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK