00:32 05 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Το ότι τουλάχιστον έξι μήνες θα απαιτηθούν για την ανάπτυξη εμβολίου στη Ρωσία σχετικά με τον νέο τύπο κορονοϊού, υποστήριξε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Τουλάχιστον έξι μήνες ενδέχεται να χρειαστεί για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού στη Ρωσία, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή του Κέντρου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Βιοϊατρικής Κινδύνου Υγείας του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας, Γκέρμαν Σιπούλιν.

Ο ίδιος δήλωσε στη ρωσική εφημερίδα «Izvestia» την Τετάρτη (22/01):

«Δεν γνωρίζουμε πώς θα συμπεριφερθεί αυτός ο ιός στον πληθυσμό μας. Η ευαισθησία του πληθυσμού σε αυτό εξαρτάται από τη γενετική. Αν ο ιός φτάσει στη Ρωσία και αρχίσει να εξαπλώνεται με ένα μεγάλο αριθμό θανατηφόρων αποτελεσμάτων, τότε αυτό το εμβόλιο θα γίνει σωτήριο».

Ο Σιπούλιν ισχυρίζεται ότι θα είναι σχετικά εύκολο να αναπτυχθεί κάποιο εμβόλιο, αλλά θα απαιτηθούν αρκετοί πόροι. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα εξάμηνο, συμπεριλαμβανομένων όλων των δοκιμαστικών περιόδων.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ (NIH) ανακοίνωσε, την Τρίτη (21/01), έχει αρχίσει να εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη εμβολίου σχετικά με τον νέο τύπο κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), έχουν καταγραφεί συνολικά 282 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού, από τα οποία τα 278 στην Κίνα, όπου η έξαρση εντοπίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Κρούσματα πνευμονίας που έχουν προκληθεί από τον κορονοϊό, έχουν σημειωθεί στην Ταϊλάνδη, στην Ιαπωνία, στη Νότια Κορέα και στις ΗΠΑ.

Το υπουργείο Υγείας της Γουατεμάλας ανακοίνωσε, την Τρίτη (21/01), ότι έχουν εισαχθεί ειδικά μέτρα ασφαλείας και υγειονομικού χαρακτήρα στα διεθνή αεροδρόμια. Επίσης, παρόμοια μέτρα προτίθενται να λάβουν ο Παναμάς, η Κόστα Ρίκα και η Νικαράγουα.

Τη Δευτέρα (20/01), η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας επιβεβαίωσε τη μετάδοση του κορονοϊού από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Προηγουμένως, πιστευόταν ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται στον άνθρωπο ύστερα από έκθεση σε άρρωστα ζώα.

Διαβάστε ακόμα:

Σε επιφυλακή η Ελλάδα για τον κορονοϊό - «Χτύπησε» και στις ΗΠΑ

Tags:
Ρωσία, εμβόλιο, ασθένεια, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK