12:13 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, έστειλε μήνυμα υπέρ μιας ισχυρής προεδρικής εξουσίας. Την Πέμπτη η συζήτηση των προτεινόμενων αλλαγών στο Σύνταγμα.

Την ανάγκη μιας ισχυρής προεδρικής εξουσίας στη Ρωσία, υπογράμμισε ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν, λίγες ημέρες μετά τις προτεινόμενες αλλαγές στο ρωσικό Σύνταγμα.

«Θεωρώ ότι η Ρωσία, μ’ αυτά τα τεράστια εδάφη, τις τόσες πολλές θρησκείες, έθνη, λαούς και εθνικότητες – δεν μπορείς καν να τις μετρήσεις, κάποιοι λένε 160, κάποιοι άλλοι 190 – χρειάζεται μια ισχυρή προεδρική εξουσία» δήλωσε, χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, παρότι αναγνώρισε ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι κοινή σ’ όλο τον κόσμο, δεν παρέλειψε να παρατηρήσει ότι στη Ρωσία κάτι τέτοιο - ενώ είναι θεωρητικά εφικτό - δεν είναι πρόσφορο.

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος Πούτιν υπέβαλε στο Κοινοβούλιο ένα προσχέδιο τροποποιήσεων για το Σύνταγμα, το οποίο αποβλέπει στη βελτίωση της οργάνωσης της δημόσιας κυβέρνησης.

Το προσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί στην Κρατική Δούμα την Πέμπτη.

Άλλωστε, το στίγμα των αλλαγών που προτίθεται να προωθήσει, είχε φροντίσει να το δώσει από τις 15 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης.

Μεταξύ άλλων, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει προτείνει ο διορισμός του πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης – πρόσωπα που επιλέγονται από τον πρόεδρο - να πραγματοποιείται, αφού πρώτα υπάρξει έγκριση από την Κρατική Δούμα.

Κατά τον ίδιο, αυτό θα βοηθήσει στην «αύξηση της αποτελεσματικότητας της διαδραστικότητας μεταξύ της αντιπροσωπευτικής (σ.σ. Κοινοβούλιο) και εκτελεστικής εξουσίας της κυβέρνησης, αλλά και στην ενίσχυση του ρόλο της Δούμας και των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση της Ρωσίας

Πούτιν για προεδρικές θητείες: Δεν θα ήταν ωραίο να επιστρέψουμε στις πρακτικές του '80

Tags:
Δούμα, Κοινοβούλιο, πρόεδρος, Σύνταγμα, Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK