18:19 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η ρωσική Δούμα, με 432 «ναι», ενέκρινε τις προτεινόμενες αλλαγές στο Σύνταγμα της Ρωσίας. Στα μέσα Φεβρουαρίου θα συνεχιστεί η διαδικασία.

Πράσινο «φως» στις προτεινόμενες αλλαγές του Συντάγματος, οι οποίες παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, άναψε η ρωσική Δούμα.

Μεταξύ άλλων, η Κάτω Βουλή της Ρωσίας ενέκρινε την επέκταση των κοινοβουλευτικών εξουσιών, την απαγόρευση κατοχής υψηλόβαθμων αξιωμάτων από Ρώσους που κατοικούν στο εξωτερικό, τη θέσπιση ανώτατου ορίου στις προεδρικές θητείες και την υπερίσχυση της ρωσικής νομοθεσίας έναντι της διεθνούς.

Η απόφαση της Δούμας ήταν ομόφωνη, καθώς έλαβε 432 «ναι».

Το επόμενο βήμα συνίσταται στη β’ ανάγνωση των προτεινόμενων αλλαγών, μια διαδικασία η οποία αναμένεται στα μέσα Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Ιανουαρίου, από το βήμα της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης, ο πρόεδρος Πούτιν είχε προτείνει – μεταξύ άλλων - ο διορισμός του πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης – πρόσωπα που επιλέγονται από τον πρόεδρο - να πραγματοποιείται, αφού πρώτα προηγηθεί έγκριση από την Κρατική Δούμα, κάτι το οποίο μέχρι πρότινος δεν ίσχυε.

Κατά τον ίδιο, αυτό θα βοηθήσει στην «αύξηση της αποτελεσματικότητας της διαδραστικότητας μεταξύ της αντιπροσωπευτικής (σ.σ. Κοινοβούλιο) και εκτελεστικής ( σ.σ. Κυβέρνηση) εξουσίας, αλλά και στην ενίσχυση του ρόλο της Δούμας και των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Στον απόηχο των παραπάνω προτάσεων, η κυβέρνηση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέβαλε σύσσωμη την παραίτησή της. Στη θέση του πρωθυπουργού διορίστηκε ο Μιχαήλ Μισούστιν, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Φορολογικής Υπηρεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση της Ρωσίας

Tags:
Βλαντίμιρ Πούτιν, Συνταγματική Αναθεώρηση, Βουλή, Κοινοβούλιο, αλλαγές, Σύνταγμα, Δούμα, Μόσχα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK