16:29 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο Σεργκέι Λαβρόφ, την Πέμπτη (23/01), κατά τη διάρκεια της τελετής μνήμης των θυμάτων της Πολιορκίας του Λένινκραντ, η οποία έγινε στην Ιερουσαλήμ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 75η επέτειο της απελευθέρωσης του Άουσβιτς και του πέμπτου Παγκόσμιου Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δάκρυσε κατά τη διάρκεια της τελετής μνήμης για τα θύματα της Πολιορκίας του Λένινγκραντ, που έγινε την Πέμπτη (23/01) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 75η επετείου της απελευθέρωσης του Άουσβιτς.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος εκφώνησε ομιλία στην τελετή, συγκινήθηκε, λέγοντας ότι παρότι «τα μνημεία μπορούν να εγκαινιαστούν με πολλούς τρόπους, πώς το καταφέρατε σήμερα... Σας ευχαριστώ».

Το μνημείο είναι αφιερωμένο σε περίπου ένα εκατομμύριο Σοβιετικούς πολίτες που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της ναζιστικής πολιορκίας του Λένινγκραντ και περιέχει τμήμα από το νεκροταφείο Πισκαριόβσκογε της Αγίας Πετρούπολης, στο οποίο είναι θαμμένα πάνω από μισό εκατομμύριο θύματα της πολιορκίας.

Αφού αντιμετώπισαν σκληρή αντίσταση από τους υπερασπιστές του Λένινγκραντ το 1941, οι Ναζί προσπάθησαν να βομβαρδίσουν και να προκαλέσουν λιμοκτονία στην πόλη προς υποταγή.

Σε περίπτωση νίκης, οι Ναζί σχεδίαζαν να εξαφανίσουν την πόλη και να σκοτώσουν ή να υποδουλώσουν όλους τους κατοίκους της.

Ο Ρώσος Πρόεδρος μιλώντας στον Ισραηλινό ομόλογό του, Ρέουβεν Ρίβλιν, στο πλαίσιο του πέμπτου Παγκόσμιου Φορουμ για το Ολοκαύτωμα στην Ιερουσαλήμ, χαρακτήρισε το Ολοκαύτωμα ως «κοινή τραγωδία» τόσο της Ρωσίας όσο και του Ισραήλ, καθώς οι Σοβιετικοί Εβραίοι αντιπροσώπευαν πάνω από το 40% των εκτιμώμενων 6 εκατομμυρίων Εβραίων που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί.

Διαβάστε ακόμα:

Συνάντηση Πούτιν - Αμπάς στη Βηθλεέμ - Βίντεο

Tags:
Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK