ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένα αλεξίπτωτο διαφυγής από ουρανοξύστη, έως και ύψος 33 μέτρων, δημιούργησε η ρωσική εταιρεία Rostec και βασική του ιδιότητα είναι πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε χαμηλά υψόμετρα.

Η ρωσική εταιρεία Rostec δημιούργησε ένα καινοτόμο αλεξίπτωτο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όποιον είναι σε ανάγκη και βρίσκεται σε ουρανοξύστη και έτσι να μπορέσει να διαφύγει και να προσγειωθεί με ασφάλεια.

Το αλεξίπτωτο με την ονομασία «Shans» (σ.σ. «ευκαιρία» στα Ρωσικά) έχει εμβέλεια έως και εννέα ορόφων, δηλαδή ύψος 33 μέτρων.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Rostec, Όλεγκ Εβτουσένκο, τόνισε:

«Το εν λόγω αλεξίπτωτο δεν έχει όμοιό του στον κόσμο. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι το ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από χαμηλά υψόμετρα, όπου τα παραδοσιακά αλεξίπτωτα δεν λειτουργούν. Δεν απαιτείται ειδική εκπαίδευση για να χρησιμοποιηθεί το αλεξίπτωτο «Shans», καθώς ανοίγει στο σωστό ύψος από μόνο του».

Το αλεξίπτωτο αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Αλεξίπτωτου της Μόσχας και η δομή του συστήματος περιλαμβάνει μια τσάντα με σύστημα ανάρτησης, τρεις θόλους με δεδομένη ταχύτητα προσγείωσης, καθώς και έναν σύνδεσμο εξαγωγής για το κλείσιμο των πλευρικών βαλβίδων και την επέκταση των θόλων.

Φυσικά, το σύστημα ανάρτησης προσαρμόζεται στον σωματότυπο του κάθε ανθρώπου.

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα κυκλοφορήσει και πόσο θα κοστίζει μολονότι η εταιρεία Technodinamika, μέλος της Rostec, έχει λάβει πιστοποιητικό συμμόρφωσης για το αλεξίπτωτο και έτσι μπορεί να αρχίσει η μαζική παραγωγή του.

Διαβάστε ακόμα:

Πότε θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή των ρωσικών S-500: Τι είπε ο CEO της Rostec

Tags:
Ρωσία, ουρανοξύστες, αλεξίπτωτο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK