13:49 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η βουλγαρική κυβέρνηση κήρυξε «Persona non Grata» δύο Ρώσους διπλωμάτες, οι οποίοι κατηγορούνται από κατασκοπεία. Επιβεβαίωσε την είδηση η πρεσβεία της Ρωσίας στη Σόφια.

«Persona non Grata» ανακηρύχθηκαν δύο Ρώσοι διπλωμάτες στη Βουλγαρία, όπως επιβεβαίωσε η πρεσβεία της Ρωσίας στη Σόφια.

Ο Ρώσος πρέσβης, μάλιστα, έχει ήδη ενημερωθεί από τις βουλγαρικές αρχές για την απέλαση των δύο διπλωματών.

«Η ρωσική πλευρά διατηρεί το δικαίωμα να λάβει αντισταθμιστικά μέτρα. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι η απόφαση των βουλγαρικών αρχών να διαρρεύσουν πληροφορίες δημοσίως, προτού υπάρξει επίσημη ενημέρωση, δεν εντάσσεται στο παραδοσιακά εποικοδομητικό πνεύμα των διμερών σχέσεων»

Η είδηση έγινε γνωστή το πρωί της Παρασκευής, έπειτα από δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζεχάριεβα.

«Θα προχωρήσουμε στις ενέργειες που είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε και πιθανότατα θα τους κηρύξουμε  “persona non grata"» τόνισε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο Ρώσοι διπλωμάτες κατηγορούνται για κατασκοπεία.

Σύμφωνα με τις βουλγαρικές αρχές, ο ένας εργάζεται στο συμβουλευτικό τμήμα της ρωσικής πρεσβείας και ο δεύτερος στην εμπορική αποστολή της Μόσχας.

Τον Οκτώβριο, οι σχέσεις των δύο χωρών είχαν διαρραγεί και πάλι, με αφορμή τις κατηγορίες της Σόφιας περί κατασκοπείας του Νικολάι Μαλίνοφ, προέδρου της Εθνικής Ρωσόφιλης Κίνησης στη Βουλγαρία.

Tags:
Ρωσική Πρεσβεία, πρεσβευτής, πρεσβεία, έκδοση, Βουλγαρία, ρώσοι διπλωμάτες, διπλωμάτης, διπλωμάτες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK