00:02 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (299)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τη Ρωσία ότι ότι δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις συμφωνίας της Αστάνα και του Σότσι.

Προσηλωμένη στην εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει στη Συρία είναι η Μόσχα όπως διαβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας αναφέρει: «Η Ρωσία είναι προσηλωμένη στην αυστηρή τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει».

Είχε προηγηθεί κριτική του Τούρκου προέδρου ότι η Ρωσία δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις συμφωνίες της Αστάνα και του Σότσι για τη Συρία.

«Τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις από την πλευρά της (σ.σ. συριακής) κυβέρνησης, που βασίζεται στη στήριξη της Ρωσίας. Επί του παρόντος, η Ρωσία δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της υπό τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στην Αστάνα και το Σότσι. Η υπομονή μας τελειώνει και έχουμε πει στη Ρωσία ότι αν δεν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί, θα κάνουμε αυτό που θεωρούμε αναγκαίο» είχε δηλώσει.

Η τοποθέτηση του Ερντογάν ήρθε μετά την απελευθέρωση από τον συριακό στρατό της Μααρέτ αλ Νούμαν, πόλης στρατηγικής σημασίας στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Θέμα:
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (299)
Tags:
Συριακός Στρατός, Ιντλίμπ, Συρία, Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK