12:33 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Υπενθυμίζεται, πως τον Σεπτέμβριο η ΕΕ επέκτεινε τις κυρώσεις σε βάρος εταιρειών και προσώπων στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ουκρανία για άλλους έξι μήνες έως τις 15 Μαρτίου 2020.

Η Μόσχα θα απαντήσει στη διεύρυνση των κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος Ρώσων υπηκόων, δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα.

«Θα βγάλουμε τα απαραίτητα συμπεράσματα από αυτή την ενέργεια της ΕΕ, η οποία είναι αντίθετη με το αίτημα που έχουν πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το οποίο είναι η εξομάλυνση των σχέσεων με τη Ρωσία. Φυσικά, δεν θα αφήσουμε αναπάντητη την απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ», ανέφερε η Ζαχάροβα.

Σημειώνεται πως το Συμβούλιο της ΕΕ επέβαλε κυρώσεις σε επτά ακόμα Ρώσους υπηκόους την Τρίτη αναφορικά με τις εκλογές στην Κριμαία, όπως έγινε γνωστό από δελτίο τύπου που εξέδωσε το ευρωπαϊκό όργανο.

Στα συγκεκριμένα άτομα θα απαγορευτεί η είσοδος στις χώρες της ΕΕ και τα περιουσιακά τους στοιχεία θα παγώσουν.

Στις κυρώσεις περιλαμβάνονται ο πρόεδρος της Συνέλευσης της Σεβαστούπολης, Βλάντιμιρ Ντισέφ, επικεφαλής του υπουργικού Συμβουλίου της Κριμαίας Γιούρι Γκοτσάνουκ και τον κυβερνήτη της Σεβαστούπολης Μιχαήλ Ριβολσάεφ.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως τόσο οι ΗΠΑ όσο και ο Καναδάς επέβαλαν σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, κυρώσεις κατά της Ρωσίας στοχοποιώντας πρόσωπα -και όχι μόνο- που σχετίζονται με την Κριμαία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποστολή αναγνώρισης των ΗΠΑ κοντά στην Κριμαία

Μετασοβιετικό ρεκόρ τουριστών στην Κριμαία

Tags:
κυρώσεις, ΗΠΑ, Κριμαία, ΕΕ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK