14:38 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Πρόταση να αναφέρεται ο Θεός στο νέο Σύνταγμα της Ρωσίας υπέβαλλε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος.

Όλες οι συζητήσεις για πιθανές αλλαγές στο ρωσικό Σύνταγμα γίνονται εντός του πλαισίου της επιτροπής εργασίας, συμπεριλαμβανομένης και της ιδέας να αναφέρεται ο Θεός στο νέο σύνταγμα, όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το Σάββατο, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος πρότεινε την αναφορά του Θεού στο ρωσικό σύνταγμα, υποστηρίζοντας ότι οι περισσότεροι Ρώσοι πιστεύουν στον Θεό.

«Στο Κρεμλίνο η όλη συζήτηση (σ.σ. για το Σύνταγμα) διεξάγεται στο πλαίσιο της επιτροπής και θα πρέπει να συζητηθεί εκεί. Γνωρίζετε ότι η σύνθεση της επιτροπής είναι ευρύτατη, διαφορετικές απόψεις διατυπώνονται, διαφορετικές προτάσεις σχηματίζονται, μεταξύ αυτών και η πρόταση (σ.σ. για την αναφορά του Θεού) θα συζητηθεί εκεί» δήλωσε.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει πιθανή ημερομηνία για τη ψηφοφορία όλων των Ρώσων επί των αλλαγών στο Σύνταγμα, ο Πεσκόφ ανέφερε ότι το ζήτημα συζητείται.

«Όλα αυτά είναι υπό διευκρίνιση, τώρα όλα βρίσκονται υπό ανάπτυξη, συζήτηση, οπότε ας έχουμε υπομονή» τόνισε.

Απευθυνόμενος στη Βουλή στα μέσα Ιανουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε σημαντικές αλλαγές στο σύνταγμα, μεταξύ αυτών η δυνατότητα εκλογής στη θέση του προέδρου μόνο δύο φορές.

Tags:
Ρωσία, Σύνταγμα, θεός, Κρεμλίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK