23:30 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση στη Ρωσία δεν έγιναν με σκοπό την παράταση της προεδρικής του θητείας, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι προτάσεις που έκανε για αναθεώρηση του Συντάγματος της Ρωσίας απαιτούνται για ένα ενιαίο σύστημα εξουσίας κι όχι για να παρατείνει ο ίδιος τις δικαιοδοσίες του ως πρόεδρος της Ρωσίας.

Όπως εξήγησε, με βάση το Σύνταγμα της Ρωσίας, οι δήμοι δεν έχουν απευθείας σχέση με το κράτος, αλλά πρέπει να υπάρχει ένα ενιαίο σύστημα εξουσίας ώστε ανώτατα κλιμάκια να έχουν την ευθύνη για τα κατώτερα. Πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι στους δήμους πρέπει να έχουν σχέση με τα συμφέροντα της χώρας.

«Το ίδιο ισχύει και για πολλούς άλλους τομείς και για αυτόν τον λόγο έκανα αυτές τις προτάσεις όχι για να παρατείνω τις δικαιοδοσίες μου», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι η ψηφοφορία για αναθεώρηση του Συντάγματος δεν αποτελεί τρόπο παράτασης των δικαιοδοσιών του προέδρου.

Ο Ρώσος ηγέτης διευκρίνισε ότι η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης θα διαρκέσει περίπου τρεις μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι σε διάγγελμά του, στα μέσα Ιανουαρίου, ο Πούτιν είχε παρουσιάσει προτεινόμενες συνταγματικές αλλαγές. Η κάτω βουλή της Ρωσίας ενέκρινε το προεδρικό διάταγμα για τις τροποποιήσεις, η αρμόδια ομάδα εργασίας συνεχίζει να επεξεργάζεται το νομοσχέδιο.

«Αν η υπόθεση ολοκληρωθεί στον χρόνο που η ομάδα εργασίας υπολογίζει ότι θα χρειαστεί, τότε θα είναι περίπου τρεις μήνες», δήλωσε ο Πούτιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρεμλίνο: Θα συζητηθεί η ιδέα να αναφέρεται στο Σύνταγμα ο Θεός

Το Κρεμλίνο προαναγγέλλει ευρεία δημόσια συζήτηση για τις προτεινόμενες συνταγματικές αλλαγές

Tags:
αναθεώρηση, Συνταγματική Αναθεώρηση, αναθεώρηση Συντάγματος, Σύνταγμα, Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK