07:32 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το ότι η Μόσχα δεν είναι αρνητική στο να συμμετάσχει το Πεκίνο στις διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον ως προς τον παγκόσμιο έλεγχο των όπλων, ξεκαθάρισε ο Σεργκέι Λαβρόφ, υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ ξεκαθάρισε πως η Ρωσία δεν είναι αρνητική στο ενδεχόμενο συμμετοχής της Κίνας στις διαπραγματεύσεις σχετικά με τον παγκόσμιο έλεγχο των όπλων ανάμεσα στη χώρα του και στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε στην εφημερίδα «Rossiyskaya Gazeta»:

«Οι Αμερικανοί πιέζουν διαρκώς το θέμα της ένταξης της Κίνας στη συζήτηση για τους πυραύλους μέσης και μικρής εμβέλειας και στη New START. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές δηλώσεις του Πεκίνου ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε τέτοιες διαπραγματεύσεις επειδή η δομή των πυρηνικών δυνάμεων της Κίνας είναι ουσιαστικά διαφορετική από εκείνη της Ρωσίας και των ΗΠΑ. Αν η Κίνα ξαφνικά αλλάξει γνώμη, θα συμμετάσχουμε σε πολυμερείς διαπραγματεύσεις, αλλά δεν θα πείσουμε το Πεκίνο».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει την πιθανότητα η νέα συνθήκη σχετικά με τον έλεγχο των όπλων να περιλαμβάνει και τους καινούριους τύπους ρωσικού εξοπλισμού, αρκεί αυτό να εφαρμοστεί τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για ορισμένες δυτικοευρωπαϊκές χώρες.

Ειδικότερα, ο κ. Λαβρόφ τόνισε:

«Οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται για τα νέα μας όπλα. O στρατός μας είναι έτοιμος να εξετάσει μερικά από αυτά τα όπλα στο πλαίσιο των κριτηρίων της συνθήκης».

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία επιθυμεί να επεκτείνει τη συνθήκη New START όσο το δυνατόν συντομότερα, αλλά χωρίς προϋποθέσεις.

Η συνθήκη New START λήγει τον Φεβρουάριο του 2021 και οι ΗΠΑ δεν έχουν μέχρι στιγμής δεσμευτεί να επεκτείνουν τη συμφωνία.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι έχει αρκετό χρόνο για να καθορίσει εάν θα παρατείνει τη συνθήκη ή αν θα την αφήσει να εκπνεύσει τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Διαβάστε ακόμα:

Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας ΗΠΑ: Σύντομα διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για τα πυρηνικά

Tags:
new START, ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK