00:17 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Βουλευτής είχε αναφέρει ότι σημειώθηκε εκτίναξη των επιπέδων ακτινοβολίας επικαλούμενος στοιχεία μέτρησης από συσκευή κοντά σε έναν από τους χώρους υγειονομικής ταφής.

Ο τομέας του υπουργείου καταστάσεων έκτακτης ανάγκης για τη Μόσχα διέψευσε αναφορές για εκτίναξη των επιπέδων ακτινοβολίας στον νοτιοανατολικό τομέα της πρωτεύουσας, σημειώνοντας ότι «δεν είναι αλήθεια» και διαβεβαιώνοντας ότι στις 10 Φεβρουαρίου η ακτινοβολία δεν ξεπέρασε να κανονικά όρια.

Η κρατική εταιρεία Radon, που παρακολουθεί τα επίπεδα ραδιενέργειας και υλοποιεί την εναπόθεση των ραδιενεργών υλικών στη Ρωσία, εξηγώντας ότι οι αναφορές προκλήθηκαν από τη ελαττωματική λειτουργία του λογισμικού μετρήσεων που τεστάρονταν και μπορεί να παρείχε λάθος στοιχεία.

«(σ.σ. η νέα συσκευή) τοποθετήθηκε μαζί με την παλιά, που δεν ανίχνευσε εκτόξευση των επιπέδων ακτινοβολίας. Πρόκειται απλά για ελαττωματική λειτουργία» εξήγησε ο επικεφαλής της Radon.

Προηγήθηκε αναφορά στα social media βουλευτή του νοτιοανατολικού τομέα για εκτόξευση της ακτινοβολίας, συνοδεύοντας την ανάρτηση με βίντεο που φέρεται ότι δείχνει υπάλληλο της Radon.

Tags:
ραδιενεργά απόβλητα, ραδιενέργεια, Μόσχα, ακτινοβολία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK