05:26 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο ιός έχει μετρά πάνω από 42.700 κρούσματα και έχει σκοτώσει πάνω από 1.000 στην Κίνα. Ο αριθμός των λοιμώξεων εκτός της Κίνας έφθασε στα 393 κρούσματα με ένα επιβεβαιωμένο θάνατο.

Η Ρωσία απέστειλε δύο εκατομμύρια μάσκες μίας χρήσης στα πλαίσια της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Κίνα που αγωνίζεται με την επιδημία της πνευμονίας και άλλων σοβαρών αναπνευστικών ασθενειών που προκάλεσε ο κορονοϊός, ανέφερε την Τετάρτη ο Ρώσος Υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντένις Μαντούροφ.

«Δεν χρειάζεται να υπάρξει καμία αναστάτωση για την έλλειψη ιατρικών μασκών στη Ρωσία. Έχουμε στείλει 2 εκατομμύρια μάσκες στην Κίνα σε ανθρωπιστική βοήθεια», δήλωσε ο Μαντούροφ κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στο κανάλι 1 της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τις προηγούμενες δηλώσεις του, η παραγωγή τέτοιων μασκών στη Ρωσία ανέρχεται σε 1,2 εκατομμύρια ημερησίως, με πιθανότητα να φτάσει το 1,5 εκατομμύριο σε περίπτωση ανάγκης.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κίνα Αντρέι Ντενίσοφ δήλωσε ότι οι μάσκες ήταν μεταξύ των στοιχείων που ζήτησε η Κίνα από την Ρωσία, μαζί με άλλα ιατρικά προϊόντα, όπως προστατευτικές στολές και γυαλιά.

Δεδομένου ότι ο κορονοϊός με ονομασία COVID-2019, συνεχίζει να εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Κίνα, πολλές χώρες και οργανώσεις αποστέλλουν ιατρικές προμήθειες για να βοηθήσουν την Κίνα στην καταπολέμηση της επιδημίας.

Οι μάσκες έχουν γίνει ένα χρήσιμο υλικό καθημερινής χρήσης για το ιατρικό προσωπικό και τους κατοίκους στις πληγείσες περιοχές, κυρίως την κεντρική επαρχία Χουμπέι, και την πρωτεύουσα της Γουχάν που βρίσκεται σε καραντίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορονοϊός: Τα περιστατικά που προκάλεσαν συναγερμό στην Ελλάδα

Κινέζος πρέσβης: Ο πανικός με τον κορονοϊό συμφέρει όσους θέλουν να μειώσουν την ανάπτυξη της Κίνας

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Ρωσία, Κίνα, μάσκες, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK