02:50 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι η έγκριση των τροπολογιών στο ρωσικό Σύνταγμα θα πρέπει να περιλαμβάνει την άμεση συμμετοχή των ανθρώπων μέσω ψηφοφορίας.

«Δεδομένης της σημασίας των ερωτημάτων που θέτουμε για τη ρωσική ψηφοφορία και τη σημασία αυτών των καινοτομιών που εισάγουμε στο νόμο, πιστεύω ότι οι άνθρωποι πρέπει να συμμετέχουν άμεσα στη λήψη των αποφάσεων» δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση με την ομάδα εργασίας για τις τροπολογίες.

Ο Ρώσος πρόεδρος συμφώνησε ότι η ρωσική Κεντρική Εκλογική Επιτροπή θα πρέπει να διοργανώσει τη ρωσική ψηφοφορία.

Όσον αφορά την ημερομηνία της, ο Πούτιν δήλωσε ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μια εργάσιμη ημέρα που θα δοθεί ρεπό σε όλους τους εργαζόμενους.

«Θα ήθελα να επιστήσω ειδικά την προσοχή της κυβέρνησης σε αυτό - έτσι ώστε η ψηφοφορία να μην πραγματοποιηθεί στις αργίες που υπάρχουν το Μάιο», σημείωσε ο Πούτιν.

Η υποβολή προτάσεων για τροπολογίες εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη και, σύμφωνα με τον Πούτιν, μπορεί να επεκταθεί άνετα πέραν της προθεσμίας που είχε ανακοινωθεί στις 14 Φεβρουαρίου.

«Τίποτα δεν μας περιορίζει, δεν βιαζόμαστε, αλλά δεν πρέπει να καθυστερήσει και επ' αόριστον», υπογράμμισε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Ο κ. Πούτιν μίλησε επίσης για την ενσωμάτωση μιας σύντομης προσαρμογής των συντάξεων στο νέο Σύνταγμα, επισημαίνοντας ότι: «νομίζω ότι το Σύνταγμα θα πρέπει σίγουρα να το αναφέρει», όπως τόνισε σε μια ομάδα που συνέταξε τις τροπολογίες, προσθέτοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα κλείσουν και τα πιθανά «κενά» που θα μπορούσαν να προκύψουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρεμλίνο: Θα συζητηθεί η ιδέα να αναφέρεται στο Σύνταγμα ο Θεός

Αλλαγές στο ρωσικό Σύνταγμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Tags:
ψηφοφορία, Ρώσοι, Σύνταγμα, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK