09:20 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διαμήνυε ότι οι προκλητικές δηλώσεις δεν συμβάλλουν στον διάλογο για τη Συρία με αφορμή τα όσα είχε πει ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί στην τουρκική Βουλή.

Οι προκλητικές δηλώσεις θα πρέπει να αποφεύγονται καθώς δεν συμβάλλουν στη διευθέτηση της κρίσης στη Συρία, διαμήνυσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τα όσα είχε πει στην τουρκική Βουλή ο ηγέτης του Εθνικιστικού Κινήματος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

«Πιστεύουμε ότι σε συνθήκες τεταμένης κατάστασης στη βορειοδυτική Συρία πρέπει να επιδεικνύουν εγκράτεια και πολύ περισσότερο να μη προβαίνουν σε προκλητικές δηλώσεις, οι οποίες δεν συμβάλλουν καθόλου στον εποικοδομητικό διάλογο των χωρών μας στο ζήτημα της συριακής διευθέτησης», ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

«Θεωρούμε ανεπίτρεπτο να αξιοποιούνται τραγικά γεγονότα στην προσπάθεια να πάρουν "εύσημα" στην εσωτερική πολιτική διαμάχη», προσθέσει το ρωσικό υπουργείο.

Η σημερινή ανακοίνωση έρχεται μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Μπαχτσελί στην τουρκική Βουλή, πριν δύο ημέρες. Ο ηγέτης του τουρκικού Εθνικιστικού Κινήματος, σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, είχε προσπαθήσει να επιρρίψει ευθύνες στη Ρωσία και τη συριακή κυβέρνηση για τον θάνατο των Τούρκων στρατιωτικών στη Συρία.

«Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με αξιωματούχους στην Άγκυρα στο πλαίσιο της μορφής της Αστάνα, υποστηρίζουμε τη συνεκτική εφαρμογή της συμφωνίας του Σότσι στις 17 Σεπτεμβρίου 2018 για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ιντλίμπ», υπογράμμισε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας είναι τεταμένη και τις τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται σημαντική κλιμάκωση της έντασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανάφλεξη της έντασης στο Ιντλίμπ: Ρωσικό «κατηγορώ» προς την Τουρκία

Επικοινωνία της στρατιωτικής ηγεσίας Ρωσίας και Τουρκίας για τη Συρία

Tags:
Ιντλίμπ, Συρία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, Τουρκία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK