06:09 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, παρότι τάχθηκε υπέρ της βελτίωσης των σχέσεων με τη Μόσχα, έστειλε μήνυμα διατήρησης των κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας.

Την επιθυμία του ΝΑΤΟ για καλύτερες σχέσεις με τη Μόσχα, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος ωστόσο, τάχθηκε υπέρ της διατήρησης των κυρώσεων και της ενισχυμένης στρατιωτικής ετοιμότητας έναντι της Ρωσίας.

«Αντιμετωπίζουμε προκλήσεις από μία πιο επιθετική Ρωσία, η οποία επιδιώκει να επιστρέψει ως μία παγκόσμια σφαίρα επιρροής» δήλωσε, χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια, η οποία διεξάγεται στο Μόναχο.

«Όλοι οι σύμμαχοι παραμένουν δεσμευμένοι στους οπλικούς ελέγχους και στον διάλογο με τη Ρωσία. Συνεχίζουμε να οραματιζόμαστε μία καλύτερη σχέση με τον μεγαλύτερο γείτονά μας» έσπευσε να προσθέσει.

Κατά τον ίδιο, βέβαια, το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να «απαντάει» στη ρωσική απειλή, μέσω της σημαντικά αυξημένης ετοιμότητας των νατοϊκών δυνάμεων, της διατήρησης των κυρώσεων και της αντιμετώπισης των ρωσικών προσπαθειών παρέμβασης.

Πέραν της Ρωσίας, για τη Βορειοατλαντική Συμμαχία πηγή ανησυχίας αποτελεί και η Κίνα. «Πολύ σύντομα θα είναι η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, ενώ ήδη διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο αμυντικό προϋπολογισμό του κόσμου».

«Η άνοδος της Κίνας παρουσιάζει και προκλήσεις και ευκαιρίες» έσπευσε να συμπληρώσει ο Στόλτενμπεργκ.  

Μακρόν: Η Ρωσία θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στις γαλλικές εκλογές

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε την άποψη ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να προσπαθεί να επηρεάζει τις γαλλικές εκλογές – παρ' ότι το ίδιο πράττουν και άλλες χώρες.

«Πιστεύω ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να προσπαθεί να παρεμβαίνει, είτε άμεσα είτε έμμεσα. Δεν πιστεύω σε θαύματα, πιστεύω σε πολιτικές. Οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, εφόσον διαθέτουν τα μέσα για να το πράξουν. Δεν πιστεύω ότι τα πράγματα θα αλλάξουν αυτόματα, από τη μία ημέρα στην άλλη» δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια.

Υπογράμμισε δε, ότι και άλλες χώρες προσπαθούν να πράξουν με παρεμφερή τρόπο.

«Υπάρχουν πάντα τέτοιοι παράγοντες, όταν έχουμε εκλογές. Δεν χρειάζεται να περιοριζόμαστε στη Ρωσία. Υπάρχουν και άλλες χώρες που πράττουν το ίδιο. Υπάρχουν ακροδεξιές αμερικανικές οργανώσεις, για παράδειγμα, που παρεμβαίνουν στις ευρωπαϊκές εκλογές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μάικ Πομπέο: Η Δύση κερδίζει και οι ΗΠΑ μαζί της - Μεγάλη υπερβολή τα περί θανάτου του ΝΑΤΟ

Μακρόν για κούρσα εξοπλισμών: Τα ευρωπαϊκά κράτη δεν μπορούν να παραμείνουν θεατές

Tags:
κυρώσει κατά Ρωσίας, κυρώσεις, Μόσχα, Ρωσία, ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK