03:10 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Η εφαρμογή αμερικανικών στρατιωτικών σχεδίων στο διάστημα θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στο υπάρχον σύστημα ασφάλειας του χώρου».

Η Ουάσινγκτον με την δικαιολογία πως δήθεν ένας ρωσικός δορυφόρος «κυνήγησε» έναν αμερικανικό δορυφόρο αναγνώρισης, δημιουργεί μια νέα επικίνδυνη κατάσταση, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην καταστροφή της υφιστάμενης ισορροπίας ασφαλείας που υπάρχει στο διάστημα, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τη Δευτέρα.

«Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η κίνηση του διαστημικού μας σκάφους δεν αποτελούσε απειλή για τον δορυφόρο των ΗΠΑ και, το σημαντικότερο, δεν παραβίασε κανέναν κανόνα ή κάποια αρχή του διεθνούς δικαίου», ανέφερε το υπουργείο σε σχόλιο προς το Sputnik.

«Αυτό το προκλητικό βήμα είναι μια άλλη προσπάθεια από τις ΗΠΑ να δικαιολογήσουν τα σχέδια τους, και να αναπτύξουν όπλα στο διάστημα, μεταφέροντας σε άλλους την ευθύνη της αποσταθεροποίησης της κατάστασης στην ασφάλεια του διαστήματος», τόνισε με έμφαση το υτπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Στη συνέχεια, το ρωσικό ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι η εφαρμογή αμερικανικών στρατιωτικών σχεδίων στο διάστημα θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στο υπάρχον σύστημα ασφάλειας του χώρου.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν πρόσφατα την ανησυχία τους για τις δήθεν ύποπτες κινήσεις του ρωσικού δορυφόρου Kosmos 2542, ο οποίος φέρεται να έκανε μια σειρά από ελιγμούς στα τέλη Ιανουαρίου για να έρθει πιο κοντά στο δορυφόρο των ΗΠΑ, USA 245.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν επιθετικές ικανότητες στο διάστημα

Πούτιν: Οι ΗΠΑ θεωρούν το Διάστημα «θέατρο πολέμου»

Tags:
ρωσική διαστημική βιομηχανία, διάστημα, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK