14:42 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ρωσία θα απαγορεύσει την είσοδο σε Κινέζους πολίτες από τις 20 Φεβρουαρίου υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορονοϊού. Το μέτρο θα είναι προσωρινό.

Η Ρωσία θα απαγορεύσει προσωρινά την είσοδο Κινέζων πολιτών στη χώρα εν μέσω των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του θανατηφόρου κορονοϊού, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη.

Η απαγόρευση εισόδου Κινέζων στη Ρωσία θα ξεκινήσει από τις 20 Φεβρουαρίου 2020.

«Από τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, στις 20 Φεβρουαρίου 2020, αναστέλλεται προσωρινά το πέρασμα των πολιτών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που εισέρχονται στη χώρα για εργασία, καθώς και για ιδιωτικούς , εκπαιδευτικούς και τουριστικούς σκοπούς», ανακοινώθηκε.

Όπως έγινε επίσης γνωστό, η Ρωσία θα αναστέλλει από τις 19 Φεβρουαρίου την αποδοχή εγγράφων, την επεξεργασία και την έκδοση προσκλήσεων σε Κινέζους πολίτες για να εισέλθουν στη Ρωσία για επαγγελματικούς σκοπούς καθώς και για άδειες προσέλκυσης και χρήσης Κινέζων εργαζομένων και αδειών εργασίας για Κινέζους πολίτες που διαμένουν εκτός της Ρωσίας.

Σε ποιες περιοχές έχει εξαπλωθεί ο κορονοϊός

Οι νεκροί στην Κίνα από τον νέο κορονοϊό έχουν ξεπεράσει τους 1.800, τη στιγμή που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα υπερβαίνουν τα 72.000, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας.

Κρούσματα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2, ο οποίος προκαλεί τη νόσο Covid-19, έχουν εμφανιστεί σε αρκετές περιοχές του πλανήτη.

Η εξάπλωση του ιού ξεκίνησε από την πόλη Γουχάν, στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, όπου ο κορονοϊός εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο.

Εκτός Κίνας, έχουν εμφανιστεί περίπου 900 κρούσματα σε σχεδόν 30 τοποθεσίες, ενώ από ένας θάνατος έχει καταγραφεί σε Ιαπωνία, Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ, Φιλιππίνες και Γαλλία, σύμφωνα με το AFP.

Όσον αφορά την Ευρώπη, στη Γερμανία έχουν εμφανιστεί 16 κρούσματα, ενώ ακόμη 12 εμφανίστηκαν στη Γαλλία, όπου καταγράφηκε και ο πρώτος θάνατος εκτός Ασίας.

Εννέα άτομα έχουν νοσήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, τρία είναι τα κρούσματα στην Ιταλία, ενώ από δύο κρούσματα έχουν εμφανιστεί σε Ρωσία και Ισπανία.

Από ένα κρούσμα έχει καταγραφεί σε Φινλανδία, Σουηδία και Βέλγιο.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κοροναϊός, κορονοϊός, κινέζος, Κινέζοι, Κίνα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK