19:32 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ιατρική επιτροπή θα έχει συνάντηση αργότερα με σκοπό να αποφασίσει εάν θα αποκλειστεί ο Τικόνοφ από το πλήρωμα λόγω του τραυματισμού του.

Ο Ρώσος κοσμοναύτης Νικολάι Τικόνοφ μπορεί να αποκλειστεί από το πλήρωμα του διαστημικού οχήματος Soyuz MS-16, που αναμένεται να εκτοξευθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) στις 9 Απριλίου, και ο Σεργκέι Ριζίκοφ μπορεί να τον αντικαταστήσει ως επικεφαλής του πληρώματος, ανέφεραν τρεις πηγές που έχουν γνώση επί του θέματος την Τετάρτη.

«Ο Νικολάι Τικόνοφ έχει υποστεί τραυματισμό, γεγονός που μπορεί να τον εμποδίσει να πετάξει στο ISS, ενώ μελετάται η δυνατότητα του κοσμοναύτη Σεργκέι Ριζίκοφ να τον αντικαταστήσει στο πλήρωμα», ανέφερε μία από τις πηγές χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τον τραυματισμό.

Εν τω μεταξύ, η δεύτερη πηγή δήλωσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ήδη αντικαταστήσει τα αντικείμενα του Τικόνοφ, συμπεριλαμβανομένης της στολής του, με τα αντίστοιχα του Ριζίκοφ.

Η τρίτη πηγή ανέρρε ότι η ιατρική επιτροπή θα έχει συνάντηση αργότερα με σκοπό να αποφασίσει εάν θα αποκλειστεί ο Τικόνοφ από το πλήρωμα λόγω του τραυματισμού του.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, μια πηγή επεσήμανε ότι η ρωσική κρατική διαστημική εταιρία Roscosmos θα καλούσε συνάντηση σχετικά με το πλήρωμα Soyuz MS-16, κάτι που σημαίνει ότι οι ενδεχόμενες αλλαγές θα μπορούσαν να ανακοινωθούν.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί ότι το πλήρωμα θα αποτελείται από τους Ρώσους κοσμοναύτες Νικολάι Τικόνοφ και Αντρέι Μπάμπκιν μαζί με τον Αμερικανό Κρίστοφερ Κάσιντι.

Tags:
διάστημα, αστροναύτης, αστροναύτες, κοσμοναύτες, κοσμοναύτης, Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, διαστημικό όχημα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK