ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κρίση στη Βενεζουέλα (312)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο αντιπρόεδρος της Rosneft διαβεβαίωσε ότι η αποπληρωμή του χρέους της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας «PDVSA» πραγματοποιείται κανονικά.

Κανονικά συνεχίζεται η αποπληρωμή του χρέους της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας «PDVSA» προς τη ρωσική Rosneft, όπως επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής εταιρείας, Οταμπέκ Καρίμοφ.

«Όλα πηγαίνουν βάσει προγράμματος. Δεν θα αποκαλύψουμε περαιτέρω πληροφορίες» διαμήνυσε ο Ρώσος αξιωματούχος, ερωτηθείς σχετικά.

Υπενθυμίζεται ότι η Rosneft έχει εμπροσθοβαρώς παράσχει το ποσό των 6,5 δισ. δολαρίων για μελλοντικές παραδόσεις πετρελαϊκών φορτίων από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Το χρέος της κρατικής εταιρείας της Βενεζουέλας αναμένεται να διευθετηθεί πλήρως έως τα τέλη του 2020. Μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2019, πάντως, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της PDVSA κυμαίνονταν σε 800 εκατ. δολάρια.

Η πετρελαϊκή εταιρεία του Καράκας έχει επανειλημμένως καταδικάσει τις αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της θυγατρικής της Rosneft, Rosneft Trading SA, υπογραμμίζοντας ότι οι επενδύσεις της εταιρείας στη Βενεζουέλα είναι νόμιμες.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Rosneft έχει κάνει λόγο για «παράνομες» και «ανεδαφικές» κυρώσεις, ενώ έχει προαναγγείλει την ανάληψη νομικής δράσης για την προστασία των δικαιωμάτων της.  

Την Τρίτη, η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις στη Rosneft Trading και τον επικεφαλής της, Ντιντιέ Καζεμίρο, καλώντας την εταιρεία να διακόψει κάθε συνεργασία με την PDVSA εντός 90 ημερών.

Σύμφωνα με το αμερικανικό «κατηγορητήριο», η Rosneft Trading, με έδρα την Ελβετία, είχε αναλάβει τη διεκπεραίωση του 70% των πετρελαϊκών εξαγωγών της PDVSA.  

Θέμα:
Κρίση στη Βενεζουέλα (312)
Tags:
κρίση στη Βενεζουέλα, Βενεζουέλα, κυρώσεις, Καράκας, εξαγωγές, Πετρέλαιο, PDVSA, Rosneft
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK