06:51 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στα 85 εκατ. ευρώ ανέρχεται η τιμή πώλησης του Morrison Hotel στο Δουβλίνο, με τη Ρωσίδα ιδιοκτήτρια, Ελένα Μπατουρίνα, να αποκομίζει συνολικό όφελος 57,2 εκατ. ευρώ.

«Πωλητήριο» στο πολυτελές Morrison Hotel στο Δουβλίνο αναμένεται να βάλει η Ελένα Μπατουρίνα, εξέχων μέλος της επιχειρηματικής κοινότητας της Ρωσίας και χήρα του πρώην δημάρχου Μόσχας, Γιούρι Λουζκόφ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Irish Times», η τιμή πώλησης του ξενοδοχείου ανέρχεται στα 85 εκατ. ευρώ ή αλλιώς, στα 91,8 εκατ. δολάρια.

Αρμόδια εταιρεία για την πώληση έχει οριστεί η CBRE Group, με την Μπατουρίνα να αποκομίζει όφελος 57,2 εκατ. ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος της αρχικής επένδυσής της.

Άλλωστε, η Ρωσίδα είχε καταβάλλει μόλις 23,7 εκατ. δολάρια για την αγορά του ξενοδοχείου το 2012, ενώ είχε επενδύσει ακόμη 10,8 εκατ. δολάρια για την αναβάθμισή του.

Το ιρλανδικό δημοσίευμα, μάλιστα, υπενθυμίζει ότι το «Morrison Hotel, υπό την ιδιοκτησία της Ρωσίδας, κατάφερε να «βγάλει» σημαντικά κέρδη. Ενδεικτικά, μόνο το 2019, τα ετήσια κέρδη ανήλθαν σε 2,96 εκατομμύρια δολάρια, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 48% σε σχέση με το 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμβαση με το περιοδικό Forbes, η Μπατουρίνα είναι η πλουσιότερη γυναίκα της Ρωσίας, με συνολική περιουσία αξίας 1,2 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Tags:
Ιρλανδία, επιχειρηματικότητα, επιχειρηματίας, τιμή, πώληση, Δουβλίνο, ξενοδοχείο, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK