20:34 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ισπανικές αρχές της Τενερίφης έθεσαν υπό κράτηση μία Ρωσίδα υπήκοο, στελέχους του Παν-ρωσικού Κέντρου για την Προστασία των Φυτών. Η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Στη σύλληψη μίας Ρωσίδας υπηκόου προχώρησαν οι ισπανικές αρχές, πιθανώς κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, οι αστυνομικές αρχές της Ισπανίας έθεσαν υπό κράτηση της Ρωσίδα, η οποία έφθασε στην ιβηρική χώρα στο πλαίσιο σύντομου επαγγελματικού ταξιδιού. 

Η σύλληψη έγινε κατά την αναχώρηση της ίδιας από το αεροδρόμιο της Τενερίφης, στις 14 Φεβρουαρίου.

Η συλληφθείσα εργάζεται στο Παν-ρωσικό Κέντρο για την Προστασία των Φυτών και επισκέφτηκε το ισπανικό νησί για εργασιακούς λόγους.

«Σύμφωνα με τη διαθέσιμη πληροφόρηση, οι ισπανικές αρχές έχουν αποφασίσει να θέσουν υπό κράτηση τη Ρωσίδα. Το υλικό της υπόθεσης έχει υποβληθεί στο αρμόδιο δικαστήριο. Η ρωσική πρεσβεία παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση» διαβεβαίωσε η Μόσχα.

Τόνισε δε, επικαλούμενη ανεπίσημες πληροφορίες, ότι η κράτηση της Ρωσίδας ενδεχομένως σχετίζεται με αντίστοιχο αίτημα της αμερικανικής πλευράς.

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και να διασφαλίζουμε ότι γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα και τα έννομα συμφέροντα της Ρωσίδας υπηκόου» κατέληξε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Tags:
ΗΠΑ, κράτηση, ένταλμα σύλληψης, σύλληψη, Ελληνική Αστυνομία, αστυνομικές αρχές, αστυνομία, Ισπανία, Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK