03:18 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (112)
0 10
Βρείτε μας

Η Ρωσία διαθέτει δείγματα του κορονοϊού και ετοιμάζει την παρασκευή εμβολίων, διαμήνυσε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Τατιάνα Γκολίκοβα.

Η Ρωσία διαθέτει ένα δείγμα του κορονοϊού που εκδηλώθηκε στην Κίνα, και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες ώστε να δημιουργηθεί ένα εμβόλιο, δήλωσε την Τετάρτη η αντιπρόεδρος της Ρωσίας, Τατιάνα Γκολίκοβα.

«Έχουμε το στέλεχος του κορονοϊού, το λάβαμε. Το κρατικό επιστημονικό μας κέντρο, μαζί με ένα γενετικό κέντρο εργάζονται πολύ σκληρά για την ανάπτυξη του εμβολίου. Έχουμε αναπτύξει ήδη πέντε εμβόλια που βρίσκονται ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο», δήλωσε η Γκολίκοβα στους δημοσιογράφους.

Όλοι οι περιορισμοί που εισήχθησαν στη Ρωσία στο πλαίσιο του περιορισμού της εξάπλωσγς του κορονοϊού από την Κίνα θα παραταθούν μέχρι την 1η Απριλίου, υπογράμμισε ακόμη η Γκολίκοβα.

«Θα παρατείνουμε μέχρι την 1η Απριλίου όλους τους περιορισμούς που ισχύουν από 1η Μαρτίου, ενώ τα σχετικά έγγραφα θα εισαχθούν αύριο από τις αρμόδιες ομοσπονδιακές εκτελεστικές αρχές και θα παραδοθούν στον πρωθυπουργό για υπογραφή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Γκολίκοβα, αυτό ισχύει και για τους περιορισμούς στη διεξαγωγή διεθνών εκδηλώσεων.

Η Γκολίκοβα τόνισε τέλος, ότι το ρωσικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τη δυνατότητα διάδοσης του κορονοϊού στη χώρα και ότι τα μέτρα προστασίας που έλαβαν οι ρωσικές αρχές είχαν ήδη αποδώσει θετικά αποτελέσματα.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (112)
Tags:
Τατιάνα Γκολίκοβα, εμβόλιο, θεραπεία, Ρωσία, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK