15:14 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Ο εξοπλισμός των S-350 δοκιμάστηκε σε εκπαιδευτικό πεδίο, όπου πραγματοποιήθηκαν δοκιμαστικές πτήσεις, με πραγματικούς εναέριους στόχους. Τα δοκιμαστικά τεστ ξεπεράστηκαν με επιτυχία».

Τα πρώτα αντιπυραυλικά συστήματα μεσαίας εμβέλειας για την αεροπορική άμυνα με όνομα «S-350 Vityaz» έχουν προστεθεί στο οπλοστάσιο των ρωσικών δυνάμεων, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας την Τετάρτη.

«Τα προηγμένα πυραυλικά συστήματα S-350 Vityaz προστέθηκαν στο οπλοστάσιο της ρωσικής αεροπορικής δύναμης. Τα συστήματα αναπτύχθηκαν πρόσφατα στο κέντρο εκπαίδευσης των αντιαεροπορικών πυραυλικών δυνάμεων στη Γκάτσινα (μια πόλη στην περιοχή του Λένινγκραντ)» ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του, ενώ πρόσθεσε πως έχουν ήδη εκτελεστεί δοκιμές με τα S-350, με στόχο την ανίχνευση και καταστροφή συμβατικών εχθρικών αεροσκαφών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας θα βοηθήσουν την αεροπορική δύναμη της Ρωσίας να είναι δύο φορές πιο αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των πυραύλων «Cruise» και να αντικαταστήσει το παλαιότερο σύστημα των S-300PS.

Στα μέσα Ιανουαρίου, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι η περιοχή του Λένινγκραντ της Ρωσίας θα είναι η πρώτη που θα φιλοξενήσει τα πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας.

Το S-350 αναπτύχθηκε από την επιχείρηση Almaz-Antey και έχουν σχεδιαστεί για να αποκρούουν μαζικές επιθέσεις από σύγχρονα εναέρια μέσα. Έχουν μέγιστο εύρος τα 120 χιλιόμετρα και μπορούν να πλήξουν μέχρι και 12 στόχους σε υψόμετρο 30 χιλιομέτρων.      

Tags:
Πολεμική Αεροπορία, αεροπορική δύναμη, Ρωσία, αντιπυραυλικό σύστημα, αντιπυραυλική άμυνα, αντιαεροπορική άμυνα, αντιαεροπορικά, S-350 Vityaz
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK