ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Την Τετάρτη, η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι επιστράτευσε δύο μαχητικά αεροσκάφη για να αναχαιτίσει – σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της - ρωσικά βομβαρδιστικά που πετούσαν κοντά στις ακτές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο ρωσικός Βόρειος Στόλος δεν έλαβε μέρος σε εκπαιδευτική πτήση περιπολίας πάνω από τα ουδέτερα νερά της Νορβηγίας και της Θάλασσας του Μπάρεντς, ανακοίνωσαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον ρωσικό Βόρειο Στόλο, δύο ρωσικά ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη Tu-142 πραγματοποίησαν πτήση ρουτίνας στην περιοχή σε μια αποστολή που διήρκεσε πάνω από 12 ώρες.

«Τα πληρώματα έκαναν εκπαίδευση σε πτήση πάνω από έδαφος χωρίς αναφορές, συντονίζοντας τις δράσεις τους εν τη απουσία επίγειων βοηθημάτων ραδιοπλοήγησης», δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του στόλου, προσθέτοντας ότι η αποστολή πραγματοποιήθηκε βάσει των διεθνών κανόνων για τη χρήση του εναέριου χώρου.

Της ανακοίνωσης του βόρειου στόλου προηγήθηκε δήλωση της βρετανικής Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF), η οποία υποστήριξε πως επιστράτευσε αεροπλάνα Typhoon σε απάντηση στην ανίχνευση «αδιευκρίνιστων αεροσκαφών [...] που ιχνηλατούν προς τον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου».

«Αυτά τα αεροσκάφη παρέμειναν εκτός της περιοχής μας και δεν πραγματοποιήθηκε καμία αναχαίτιση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Η Daily Star ανέφερε επικαλούμενη αξιωματούχους της RAF ότι τα αεροσκάφη φέρεται να ήταν ρωσικά, προσθέτοντας ότι ήταν κατά τα φαινόμενα επρόκειτο για βομβαρδιστικά Tu-95.

Tags:
RAF, Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία, Βρετανία, ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, ρωσικός στρατός, Ρωσία, στόλος, Βόρειος Στόλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK