ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Μόσχα ελπίζει ότι τόσο το Sputnik όσο και άλλα Μέσα Ενημέρωσης στην Τουρκία δεν θα αντιμετωπίσουν οποιονδήποτε περιορισμό στην Τουρκία, ανάφερε το Κρεμλίνο.

Η Μόσχα ελπίζει ότι τόσο το Sputnik όσο και άλλα Μέσα Ενημέρωσης στην Τουρκία δεν θα αντιμετωπίσουν οποιονδήποτε περιορισμό στην Τουρκία, ανάφερε το Κρεμλίνο.

Η ρωσική κυβέρνηση εξέφρασε την ανησυχία της για το πρόσφατο περιστατικό με εργαζόμενους στο Sputnik Τουρκίας και την ελπίδα της ότι δεν θα αντιμετωπίσουν πλέον «περιορισμούς» στην Τουρκία.

«Η ρωσική πλευρά εξέφρασε την μεγάλη της ανησυχία μέσω του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τέτοιες ενέργειες κατά των εκπροσώπων του Τύπου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Για αυτό ελπίζουμε ότι οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, και κυρίως εκείνων που δουλεύουν για ρωσικά Μέσα όπως το Sputnik, δεν θα αντιμετωπίσουν περιορισμούς και καταστάσεις όπως αυτές που σημειώθηκαν» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι οι τουρκικές αρχές, έθεσαν υπό κράτηση τον αρχισυντάκτη του Sputnik στην Κωνσταντινούπολη και τρεις υπαλλήλους, ενώ έρευνες πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του πρακτορείου. 

Οι Τούρκοι αστυνομικοί πήραν αντίγραφα από τους σκληρούς δίσκους υπολογιστών, στα γραφεία του Sputnik στην Κωνσταντινούπολη.

Ο επικεφαλής του πρακτορείου ειδήσεων Rossiya Segodnya της Ρωσίας, Ντμίτρι Κισελιόφ, προειδοποίησε ότι η κίνηση αυτή της Τουρκίας ενδεχομένως να επιβάρυνε το κλίμα στη συνάντηση των δύο προέδρων Βλαντίμιρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά από συνομιλία των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Τουρκίας, ο αρχισυντάκτης του Sputnik Τουρκίας αφέθηκε ελεύθερος.

Tags:
μέσα ενημέρωσης, Τουρκία, Sputnik, Κρεμλίνο, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK