ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει στο πρόγραμμα του Πούτιν κοινή συνάντηση με Ταγίπ Ερντογάν, Εμανουέλ Μακρόν και Άνγκελα Μέρκελ την Παρασκευή.

Συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τους ομολόγους του της Τουρκίας και του Ιράν, Ταγίπ Ερντογάν και Χασάν Ρουχανί υπάρχει στην ατζέντα και θα γίνει όταν το επιτρέψει το πρόγραμμα των ηγετών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. 

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει στο πρόγραμμα του Πούτιν κοινή συνάντηση με Ερντογάν, τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την Παρασκευή. Αυτή η σύνθεση δεν έχει συμφωνηθεί, τόνισε.

«Όχι, δεν υπάρχουν τέτοιες συναντήσεις στο πρόγραμμα του προέδρου» δήλωσε ο Πεσκόφ. «Όχι ακόμα αλλά ας περιμένουμε. Θα γίνει η συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων, Πούτιν και Ερντογάν στο Κρεμλίνο την Πέμπτη, οπότε ας περιμένουμε. Αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόγραμμα για την Παρασκευή. Επιπλέον, υπάρχει στο πρόγραμμα ένα περιφερειακό ταξίδι» τόνισε.

Εξέφρασε την ελπίδα του Κρεμλίνου ο διάλογος μεταξύ των στρατιωτικών εκπροσώπων Ρωσίας και Τουρκίας θα βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου για απευθείας συγκρούσεις στην Ιντλίμπ.

«Ελπίζουμε ότι μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο εξαιτίας αυτής της στενής επικοινωνίας και διαλόγου των στρατών των δύο χωρών» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, απέρριψε τις κατηγορίες του επιτρόπου του ΟΗΕ για τις ρωσικές ενέργειες στην Ιντλίμπ, υποστηρίζοντας ότι δεν γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στο έδαφος.

Tags:
Ιντλίμπ, Συρία, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Ρωσία, Κρεμλίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK