ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Νωρίτερα σήμερα Τετάρτη το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία ανέφερε ότι τα Λευκά Κράνη ολοκλήρωσαν τη μαγνητοσκόπηση μιας σκηνοθετημένης προβοκάτσιας που ενέπλεκε τον συριακό στρατό στη χρήση χημικών παραγόντων.

Τρομοκράτες επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν επίθεση με χημικά στην επαρχία Ιντλίμπ, ανακοίνωσε το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, αρκετοί τρομοκράτες προσπάθησαν να ανατινάξουν εκρηκτικά με δηλητηριώδη χημικά.

«Στις 2 Μαρτίου, μια ομάδα έως και 15 τρομοκρατών προσπάθησε να πυροδοτήσει εκρηκτικά μαζί με δοχεία γεμάτα με δηλητηριώδη χημικά. Οι τρομοκράτες σκόπευαν να εμποδίσουν την προώθηση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στο δυτικό τμήμα της πόλης Σαρακίμπ και στη συνέχεια να κατηγορήσουν την κυβέρνηση της Συρίας για χρήση χημικών όπλων», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι τρομοκράτες κατά λάθος αποσφράγισαν ένα από τα δοχεία, κάτι που οδήγησε σε διαρροή. Οι τρομοκράτες εκτέθηκαν σε «σημαντική χημική δηλητηρίαση» και απέτυχαν να πραγματοποιήσουν την επίθεση, σύμφωνα με το Κέντρο.

Ο ρωσικός στρατός έκανε γνωστό ότι σύντομα θα δημοσιεύσει τις αποδείξεις που διαθέτει σχετικά με την αποτυχημένη χημική επίθεση.

Νωρίτερα σήμερα Τετάρτη το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία ανέφερε ότι τα Λευκά Κράνη ολοκλήρωσαν τη μαγνητοσκόπηση μιας σκηνοθετημένης προβοκάτσιας που ενέπλεκε τον συριακό στρατό στη χρήση χημικών παραγόντων.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ζήτησε από τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ να βοηθήσει την Τουρκία στη στρατιωτική της επιχείρηση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

«Χημική επίθεση» στη Δούμα

Το 2018, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Δαμασκό για υποτιθέμενη χημική επίθεση στην πόλη Δούμα στη Γούτα της Συρίας.

Η συριακή κυβέρνηση απέρριψε τις κατηγορίες και συντάχθηκε με τη Μόσχα, σύμφωνα με την οποία η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τοπικούς τρομοκράτες και τη μη κυβερνητική οργάνωση «Λευκά Κράνη».

Μετά τις κατηγορίες, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία έπληξαν με πάνω από 100 πυραύλους εγκαταστάσεις της Δαμασκού, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για εγκαταστάσεις χημικών όπλων.

Υποτιθέμενη χημική επίθεση στην Ιντλίμπ

Στα τέλη Μαΐου 2019, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μόργκαν Ορτάγκος, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον συγκέντρωνε πληροφορίες σχετικά με υποτιθέμενη επίθεση χημικών όπλων που φέρεται να έλαβε χώρα στην Ιντλίμπ, προειδοποιώντας τη συριακή κυβέρνηση ότι θα απαντήσει γρήγορα εάν επιβεβαιωθεί η χρήση χημικών όπλων από τη Δαμασκό.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε τις σχετικές αναφορές εκείνη την εποχή, λέγοντας ότι «αυτό το κυνικό ψέμα δεν επιβεβαιώνεται ούτε από τα Λευκά Κράνη».

Tags:
τρομοκράτες, χημικές επιθέσεις, χημική επίθεση, χημικά όπλα, χημικά, Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Ιντλίμπ, Συρία, Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης, Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK