ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, αρνήθηκε ότι έχει κουραστεί να είναι πρόεδρος, ενώ περιέγραψε την άσκηση της ρωσικής προεδρίας ως «αγνή ευχαρίστηση»

Ως «αγνή ευχαρίστηση» περιέγραψε ο Βλαντίμιρ Πούτιν την άσκηση της ρωσικής προεδρίας, ερωτηθείς αν έχει κουραστεί να είναι πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Είναι δυνατόν να κουραστείς μ’ αυτή τη δουλειά; Είναι αγνή ευχαρίστηση. Κατανοώ την ερώτησή σας και είμαι ευγνώμων σε όσους ανησυχούν γι’ αυτό» τόνισε, χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια συνομιλίας με δημοσιογράφους.

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι ότι είμαι κουρασμένος ή ότι θέλω να αφήσω την προεδρία. Είμαι σίγουρος ότι κάθε άτομο σ’ αυτή τη θέση θα θεωρούσε την προεδρία όχι ακριβώς ως απλή δουλειά, αλλά ως πεπρωμένο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 15 Ιανουαρίου του 2020, από το βήμα της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης, ο πρόεδρος Πούτιν είχε προτείνει – μεταξύ άλλων - ο διορισμός του πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης – πρόσωπα που επιλέγονται από τον πρόεδρο - να πραγματοποιείται, αφού πρώτα προηγηθεί έγκριση από την Κρατική Δούμα, κάτι το οποίο μέχρι πρότινος δεν ίσχυε.

Κατά τον ίδιο, αυτό θα βοηθήσει στην «αύξηση της αποτελεσματικότητας της διαδραστικότητας μεταξύ της αντιπροσωπευτικής (σ.σ. Κοινοβούλιο) και εκτελεστικής ( σ.σ. Κυβέρνηση) εξουσίας, αλλά και στην ενίσχυση του ρόλο της Δούμας και των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Στον απόηχο των παραπάνω προτάσεων, η κυβέρνηση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέβαλε σύσσωμη την παραίτησή της. Στη θέση του πρωθυπουργού διορίστηκε ο Μιχαήλ Μισούστιν, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Φορολογικής Υπηρεσίας.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται στον προεδρικό θώκο της Ρωσίας από τον Μάιο του 2012, ενώ από το 2008 έως το 2012 διατελούσε πρωθυπουργός της χώρας.

Tags:
προεδρία, πρόεδρος, Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK