ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η ρωσική επιτροπή που εποπτεύει την εφαρμογή της νέας ρωσοτουρκικής συμφωνίας για εκεχειρία στην Ιντλίμπ, έχει καταγράψει 19 παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία τις τελευταίες 24 ώρες.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, η ρωσική επιτροπή της συμφωνίας για την Ιντλίμπ, ανάμεσα σε Άγκυρα και Μόσχα έχει καταγράψει 19 παραβιάσεις της εκειχερίας: Τρεις στο Ιντλίμπ, επτά στη Λατάκια και εννιά στο Χαλέπι», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην ημερήσια ενημέρωσή του.

Σε ξεχωριστό δελτίο, το υπουργείο ανέφερε ότι πάνω από 860 συριακοί πρόσφυγες επέστρεψαν στην πατρίδα τους από την Ιορδανία και τον Λίβανο τις τελευταίες 24 ώρες.

«Το τελευταίο 24ωρο, συνολικά 865 πρόσφυγες επέστρεψαν στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας από ξένα κράτη: 288 άνθρωποι έφυγαν από το Λίβανο για τη Συρία μέσω των σημείων ελέγχου Τζαγιέντ - Γιαμούς και Ταλκαλάχ, ενώ 637 οι άνθρωποι επέστρεψαν από την Ιορδανία μέσω του σημείου ελέγχου στο Νασίμπ», επεσήμανε επίσης το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεταο πως η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν είναι οι εγγυητές της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία που πλήττονται από συγκρούσεις.

Η Ρωσία εκτελεί τακτικά ανθρωπιστικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα και βοηθά τη Δαμασκό να εξασφαλίσει ασφαλή διέλευση για την επιστροφή των Σύριων προσφύγων.

Tags:
συμφωνία, Τουρκία, Ρωσία, εκεχειρία, κατάπαυση πυρός, Ιντλίμπ, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK