ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, οι αυξημένες δραστηριότητες του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας δεν θα κάνουν τη Μόσχα να αλλάξει την εξωτερική της πολιτική.

Τα μέλη του ΝΑΤΟ που σχεδιάζουν να εκτελέσουν επιχειρήσεις κοντά στα ρωσικά σύνορα πρέπει να σκεφτούν τις συνέπειες που προκύπτουν από τις ενέργειές τους, καθώς θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυξημένες εντάσεις, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών το Σάββατο.

«Ούτε η Ουάσινγκτον ούτε το ΝΑΤΟ αποκρύπτουν το γεγονός ότι ο "δυνητικός εχθρός" στις ασκήσεις είναι η Ρωσία... Ιστορικά, παρόμοιες απειλές εξαπολύθηκαν εναντίον της χώρας μας, οι οποίες όμως ήταν άδειες», τόνισε το ΥΠΕΞ της Ρωσιας ενώ πρόσθεσε ότι η Μόσχα θα απαντήσει στις εχθρικές προθέσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με την ανάπτυξη των δικών της στρατιωτικών δυνατοτήτων.

Η τοποθέτηση της Μόσχας, έρχεται λίγους μήνες πριν την στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ που ονομάζεται «Defender Europe-2020», που αναμένεται να διεξαχθεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο, η οποία σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, θα είναι η μεγαλύτερη άσκηση που θα πραγματοποιηθεί από τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρόίτερα, έγινε γνωστό ότι περίπου 7.000 με 10.000 αμερικανικά στρατεύματα θα λάβουν μέρος στις ασκήσεις μόνο στην Πολωνία, σχεδόν δηλαδή το ήμισυ του συνολικού αριθμού στρατιωτών των ΗΠΑ που συμμετέχουν σε αυτές τις ασκήσεις.

Προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί σε 10 χώρες, η άσκηση «Defender Europe - 2020» θα περιλαμβάνει την μεγαλύτερη ανάπτυξη αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ που έχει δει η Ευρώπη τα τελευταία 25 χρόνια.

Στις ασκήσεις αναμένεται να λάβουν μέρος 37.000 συμμαχικά στρατεύματα από 18 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 17 μελών του ΝΑΤΟ και της Γεωργίας, και θα διαρκέσουν αρκετούς μήνες, συγκεκριμένα, μέχρι τον Ιούλιο.

Οι πρώτες κινήσεις των στρατευμάτων και του εξοπλισμού άρχισαν στα τέλη Φεβρουαρίου.

Tags:
Μόσχα, στρατιωτικές ασκήσεις, ασκήσεις, ΝΑΤΟ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK