08:51 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την υποχώρηση των συγκρούσεων στη Συρία μετά την υπογραφή της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ, επεσήμανε το ρωσικό κέντρο για τη συμφιλίωση στη Συρία.

Οι συγκρούσεις στη Συρία ανάμεσα στις τουρκικές και τις συριακές δυνάμεις στη Συρία έχουν υποχωρήσει μετά την σύναψη της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ, που υπέγραψαν Πούτιν και Ερντογάν, γνωστοποίησε το ρωσικό κέντρο για τη συμφιλίωση στη Συρία.

Ακόμη, σύμφωνα με το ρωσικό κέντρο, πως από χτες δεν παρατηρήθηκε καμία παραβίαση της εκεχειρίας στην Ιντλίμπ ούτε από Τουρκία ούτε από Συρία.

«Λόγω της συμφωνίας ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία, ο αριθμός των επιθέσεων έχει μειωθεί σημαντικά. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, δεν σημειώθηκε καμία παραβίαση της εκειχειρίας στην Ιντλίμπ από παράνομες ένοπλες ομάδες, οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Άγκυρας», δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κέντρου για τη συμφιλίωση στη Συρία, Όλεγκ Ζουραβλέβ.

Υπενθυμίζεται πως χτες, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ότι θα λάβει μονομερή δράση στην Ιντλίμπ της Συρίας εάν δεν τηρηθεί η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός από τη Ρωσία.

«Αν δεν τηρήσουμε τις υποσχέσεις που έγιναν σχετικά με την επιχείρηση Ασπίδα της Άνοιξης, διατηρούμε το δικαίωμα να εκκαθαρίσουμε (την περιοχή) χρησιμοποιώντας τις δικές μας μεθόδους», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη.

«Εάν η συμφωνία παραβιαστεί, θα κυνηγήσουμε έντονα μετά από (εκείνους που την παραβιάζουν). Υπογράψαμε αυτή τη συμφωνία (με τη Ρωσία) για να δώσουμε λύση στην κρίση στην Ιντλίμπ χωρίς περαιτέρω αιματοχυσία. Διαφορετικά, θα συνεχίσουμε να περπατάμε το δικό μας μονοπάτι».

Τα σημεία της ρωσοτουρκικής συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ

  • Η κατάπαυση του πυρός στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας θα ξεκινήσει στις 00:01 στις 6 Μαρτίου.
  • Η Ρωσία και η Τουρκία θα ξεκινήσουν κοινές περιπολίες στον αυτοκινητόδρομο Μ4 στη Συρία. Οι περιπολίες θα αρχίζουν από τον οικισμό Τρονμπά, που βρίσκεται δύο χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Σαρακέμπ, και θα τερματίζονται μέχρι τον οικισμό Αίν αλ Χαβρ.
  • Θα δημιουργηθεί ένας διάδρομος ασφαλείας μήκους 12 χιλιομέτρων στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας και θα εκτείνεται στα βόρεια και νότια της εθνικής οδού. «Οι συγκεκριμένες παράμετροι της λειτουργίας του διαδρόμου ασφαλείας θα συμφωνηθούν από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας εντός επτά ημερών», υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.
  • Και οι δύο χώρες συμφώνησαν στην εντατικοποίηση των προσπαθειών να αποτραπεί περαιτέρω επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Συρία.
  • Όλα τα επιπρόσθετα πρωτόκολλα του συμφωνημένου εγγράφου θα τεθούν σε ισχύ από τη στιγμή της υπογραφής του, στις 5 Μαρτίου.
Tags:
Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συμφωνία, Ρωσία, Τουρκία, κατάπαυση πυρός, εκεχειρία, Ιντλίμπ, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK