ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Η αναθεώρηση του συντάγματος της Ρωσίας, θα ενισχύσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της, τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στην Κρατική Δούμα.

Για τις προωθούμενες αλλαγές στο Σύνταγμα της Ρωσίας, μίλησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, σε τοποθέτησή του στην Κρατική Δούμα, την κάτω βουλή της χώρας.

Ο Πούτιν τόνισε ότι η συνταγματική αναθεώρηση θα ενισχύσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ρωσίας

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να αρθούν τα όρια της προεδρικής θητείας όπως υφίστανται στο ρωσικό σύνταγμα.

Αναφερθείς σε πρόταση βουλευτή που θα του επέτρεπε να είναι εκ νέου υποψήφιος για πρόεδρος της Ρωσίας το 2024, ο Πούτιν υπογράμμισε ότι αυτό θα έπρεπε να έχει την υποστήριξη των πολιτών και να υιοθετηθεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο.

«Πιστεύω και είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι μια ισχυρή προεδρική εξουσία είναι απολύτως απαραίτητη για τη χώρα μας», τόνισε ο Πούτιν.

Με τα λόγια αυτά ο Πούτιν αναφέρθηκε στην πρόταση - έκπληξη της βουλευτή Βαλεντίνα Τερέσκοβα που στόχο είχε ο πρόεδρος να έχει το δικαίωμα να είναι εκ νέου υποψήφιος για τη ρωσική προεδρία μετά τη λήξη της θητείας του, το 2024.

«Είναι κατανοητή η πρόταση από την Βαλεντίνα Τερέσκοβα για να αφαιρεθεί από το Σύνταγμα ο αριθμός των θητειών που ένας πρόεδρος μπορεί να αναλάβει. Αυτή η πρακτική υπάρχει σε πολλές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων και γειτονικών».

 

Tags:
Συνταγματική Αναθεώρηση, Σύνταγμα, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK