ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί από τον Covid-19 αριθμούν σε 4.300, ενώ τα κρούσματα σύμφωνα με τον ΠΟΥ ξεπερνούν τα 118.000 - σε πάνω από 114 χώρες.

Το 9ο συνέδριο της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια, που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 22 και 23 Απριλίου του 2020, αναβλήθηκε έως το 2021 λόγω της απειλής του κορονοϊού, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας την Τετάρτη.

«Δεδομένης της τρέχουσας παγκόσμιας κατάστασης με την εξάπλωση του COVID-19, το ένατο συνέδριο της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια, θα πραγματοποιηθεί το 2021», τόνισε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε δήλωσή του και πρόσθεσε πως η συγκεκριμένη διάσκεψη, αναμένεται να φιλοξενήσει αντιπροσώπους από 115 χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα, υπάρχουν 14 κρούσματα του κορονοϊού στη Ρωσία.

Από αυτούς, 2 είναι Κινέζοι πολίτες, άλλοι 11 είναι Ρώσοι που πρόσφατα επέστρεψαν από Ιταλία κι ένας Ιταλός πολίτης.

Ο ΠΟΥ χαρακτήρισε πανδημία τον νέο κορονοϊό

Νέο συναγερμό κήρυξε ο ΠΟΥ για τον νέο κορονοϊό, κάνοντας για πρώτη φορά λόγο για πανδημία, με τον αριθμό των κρουσμάτων εκτός Κίνας να αυξάνεται κατά 13 φορές μέσα δύο εβδομάδες και τις χώρες που έχουν πληγεί να τριπλασιάζονται σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

«Ο ΠΟΥ αξιολογεί την κατάσταση όλο το εικοσιτετράωρο και ανησυχούμε βαθύτατα τόσο για τα επίπεδα διάδοσης όσο και για τα ανησυχητικά επίπεδα αδράνειας», ανέφερε ο επικεφαλής του οργανισμού Τέντρος Αντανόμ σε συνέντευξη Τύπου.

«Ως εκ τούτου, κάναμε την εκτίμηση ότι ο Covid-19 μπορεί να χαρακτηριστεί ως πανδημία» πρόσθεσε.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Μόσχα, Διάσκεψη για την Ασφάλεια, συνέδριο, Ρωσία, κρούσματα, κρούσμα, νεκροί, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK