08:49 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 02
Βρείτε μας

Την προσωρινή αναστολή των πτήσεων προς χώρες της ΕΕ, την Νορβηγία και την Ελβετία, εν μέσω της έξαρσης του COVID-19, ανακοίνωσε πριν από λίγο το ρωσικό κέντρο αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Το ρωσικό κέντρο αντιμετώπισης του κορονοϊού, ανακοίνωσε την Παρασκευή, πως η Ρωσία πρόκειται να περιορίσει προσωρινά τις πτήσεις προς κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ελβετία και τη Νορβηγία από τη Δευτέρα. 

«Προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια της χώρας, να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού στη Ρωσία, αποφασίστηκε πως από τις 00:00 π.μ. στις 16 Μαρτίου 2020, θα περιοριστούν προσωρινά τα αεροπορικά ταξίδια από το ρωσικό έδαφος προς χώρες που είναι κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επεσήμανε το ρωσικό κέντρο.

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρεται, η Ρωσία θα διατηρήσει τα αεροπορικά ταξίδια προς τις πρωτεύουσες των χωρών της ΕΕ και τις πτήσεις τσάρτερ που προορίζονται για την επιστροφή των Ρώσων πολιτών στην πατρίδα τους.

Παρόμοια μέτρα, θα εφαρμοστούν και στις πτήσεις προς την Ελβετία και τη Νορβηγία.

Δηλαδή θα πραγματοποιούνται πτήσεις μόνο από και προς τις πρωτεύουσες των συγκεκριμένων χωρών, δηλαδή τη Γενεύη και το Όσλο.

11 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Ρωσία

Έντεκα νέα κρούσματα κορονοιού επιβεβαιώθηκαν στη Ρωσία, σύμφωνα με κέντρο αντιμετώπισης της νόσου στη χώρα, νωρίτερα σήμερα.

Έξι από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στη Μόσχα και στην ευρύτερη περιοχή της ρωσικής πρωτεύουσας, ενώ τρία ακόμη κρούσματα καταγράφηκαν στην Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, οι ασθενείς επισκέφθηκαν πρόσφατα ευρωπαϊκές χώρες και συγκεκριμένα την Ιταλία, τη Γαλλία και την Αυστρία.\

Η Ρωσία σταματά την έκδοση βίζας για τους Ιταλούς

Την προσωρινή άρση της έκδοσης βίζας στους Ιταλούς πολίτες, αρχής γενομένης από την Παρασκευή, αποφάσισε η Ρωσία, εν μέσω της επέκτασης του κορονοϊού στη γειτονική χώρα.

Από την παραπάνω απόφαση, εξαιρούνται τα στελέχη επιχειρήσεων, ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι διπλωμάτες και τα μέλη τουριστικών πρακτορείων.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, ταξίδι, αεροπλάνα, πτήσεις, κοροναϊός, κορονοϊός, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK