ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ρωσικής Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο, οι επισκέψεις ξένων αντιπροσωπειών από τις χώρες που θεωρούνται «επικίνδυνες» σε ό,τι αφορά την πανδημία κορονοϊού έχουν επίσης ανασταλεί.

Τα μέλη της ρωσικής Άνω Βουλής απαγορεύεται να ταξιδεύουν από τη στιγμή που η εξάπλωση του κορονοϊού χαρακτηρίστηκε πανδημία, δήλωσε η πρόεδρος του Σώματος Βαλεντίνα Ματβιένκο το Σάββατο.

Η κ. Ματβιένκο δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού για τη λοίμωξη, καθώς οι αρχές δεν αποκρύπτουν καμία πληροφορία σχετικά με την ασθένεια και τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσής της είναι αποτελεσματικά και επαρκή.

Πάντως, σημείωσε ότι ο κίνδυνος του νέου κορονοϊού δεν πρέπει να υποτιμάται.

Η Ρωσία περιορίζει προσωρινά τις πτήσεις προς ευρωπαϊκές χώρες

Το ρωσικό κέντρο αντιμετώπισης του κορονοϊού, ανακοίνωσε την Παρασκευή, πως η Ρωσία πρόκειται να περιορίσει προσωρινά τις πτήσεις προς κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ελβετία και τη Νορβηγία από τη Δευτέρα. 

«Προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια της χώρας, να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού στη Ρωσία, αποφασίστηκε πως από τις 00:00 π.μ. στις 16 Μαρτίου 2020, θα περιοριστούν προσωρινά τα αεροπορικά ταξίδια από το ρωσικό έδαφος προς χώρες που είναι κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επεσήμανε το ρωσικό κέντρο.

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρεται, η Ρωσία θα διατηρήσει τα αεροπορικά ταξίδια προς τις πρωτεύουσες των χωρών της Ε.Ε. και τις πτήσεις τσάρτερ που προορίζονται για την επιστροφή των Ρώσων πολιτών στην πατρίδα τους.

Παρόμοια μέτρα, θα εφαρμοστούν και στις πτήσεις προς την Ελβετία και τη Νορβηγία.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κοροναϊός, κορονοϊός, Ρωσία, ρωσική Άνω Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK