ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων στην Μόσχα ως μέτρο πρόληψης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Στο κλείσιμο όλων των σχολείων της Μόσχας, σαν μέτρο προστασίας στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, προχώρησε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας, Σεργκέι Σομπιάνιν.

Πιο συγκεκριμένα, όλες οι σχολικές εγκαταστάσεις στη Μόσχα, θα κλείσουν από 21 Μαρτίου ως 12 Απριλίου, εξαιτίας της διάδοσης του κορονοϊού.

Επίσης, ο κ. Σομπιάνιν, απαγόρευσε τη Δευτέρα όλες τις εκδηλώσεις στην πόλη μέχρι τις 10 Απριλίου, με τον μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων σε κλειστούς χώρους να περιορίζεται στους 50, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού.

«Όλες οι εκδηλώσεις πολιτιστικού, αθλητικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου σε εξωτερικούς χώρους απαγορεύονται, ανεξάρτητα από τον αριθμό των συμμετεχόντων. Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε κλειστούς χώρους απαγορεύονται επίσης, εάν ο αριθμός των συμμετεχόντων υπερβαίνει τα 50 άτομα» ξεκαθάρισε ο δήμαρχος της Μόσχας, προσθέτοντας ότι αυτή η απαγόρευση είναι προσωρινή και θα τεθεί σε ισχύ μέχρι τις 10 Απριλίου.

Η Ρωσία έχει καταγράψει 93 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, με τέσσερα άτομα να έχουν ήδη αναρρώσει.

Η Ρωσία απαγορεύει στα μέλη της Άνω Βουλής να ταξιδεύουν στο εξωτερικό

Τα μέλη της ρωσικής Άνω Βουλής απαγορεύεται να ταξιδεύουν από τη στιγμή που η εξάπλωση του κορονοϊού χαρακτηρίστηκε πανδημία, δήλωσε η πρόεδρος του Σώματος Βαλεντίνα Ματβιένκο το Σάββατο.

Η κ. Ματβιένκο δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού για τη λοίμωξη, καθώς οι αρχές δεν αποκρύπτουν καμία πληροφορία σχετικά με την ασθένεια και τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσής της είναι αποτελεσματικά και επαρκή.

Πάντως, σημείωσε ότι ο κίνδυνος του νέου κορονοϊού δεν πρέπει να υποτιμάται.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κλειστά σχολεία, σχολείο, σχολεία, Μόσχα, Ρωσία, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK