ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό λαμβάνει η Ρωσία. Κλείνουν σινεμά, θέατρα, μουσεία, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Πολιτισμού.

Το κλείσιμο για το κοινό των σινεμά, των μουσείων και των θεάτρων που υπάγονται στη δικαιοδοσία του, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η Ρωσία για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα.

«Για να αποτρέψουμε τη διασπορά αυτού του ιού στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι επικεφαλής των μουσείων και των οργανισμών που υπάγονται στο υπουργείο Πολιτισμού είναι υποχρεωμένοι να αποτρέψουν την είσοδο στο κοινό στα μουσεία και τους οργανισμούς, που λαμβάνουν χώρα οι εκθέσεις», δήλωσε ο Υπουργός.

Πέρα από τα μουσεία και τους οργανισμούς, συνέχισε ο Υπουργός, κλειστά για το κοινό θα παραμείνουν τα θέατρα, οι φιλαρμονικές, τα τσίρκο και τα σινεμά.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, ανακοίνωσε την απαγόρευση όλων των υπαίθριων εκδηλώσεων στην πόλη μέχρι τις 10 Απριλίου, ενώ έθεσε ως μέγιστο όριο των θεατών που μπορούν να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους, τα 50 άτομα.

Στα 114 τα κρούσματα

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια πρωθυπουργό Τατιάνα Γκολίκοβα, στη Ρωσία καταγράφονται 114 κρούσματα κορονοϊού μέχρι στιγμής, ενώ 10 άνθρωποι προσβλήθηκαν μέσα στη χώρα. 

«Συνολικά 114 άτομα έχουν προσβληθεί μέχρι στιγμής σε 26 περιοχές της Ρωσίας. Από αυτούς, πέντε έχουν αναρρώσει και έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. 109 άτομα νοσηλεύονται και από αυτά τα 106 είναι ήπια περιστατικά χωρίς συμπτώματα», ανέφερε κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο Πούτιν.

Διευκρίνισε ότι 104 περιστατικά ήρθαν από το εξωτερικό και 10 άτομα μολύνθηκαν μετά από επαφή με τα κρούσματα από το εξωτερικό.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Υπουργείο Πολιτισμού, Ρωσία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK