ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 21
Βρείτε μας

Τις «αβάσιμες» δηλώσεις, κατά τις οποίες ότι η Ρωσία προωθεί καμπάνια παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό, καταδίκασε η Μόσχα.

Οι ισχυρισμοί ότι η Ρωσία τροφοδοτεί την καμπάνια παραπληροφόρησης σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού είναι αβάσιμοι, δήλωσε ο Ρώσος προεδρικός εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η ρωσοφοβική εμμονή της Δύσης θα έπρεπε να έχει μειωθεί εν μέσω της πανδημίας κορονοϊού, αλλά οι αβάσιμες κατηγορίες συνεχίζονται, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε επικαλούμενο έγγραφο της ΕΕ ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βλέπει «ρωσικό δάκτυλο» και στον κορονοϊό.

Το έγγραφο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έκανε λόγο ρωσικά ΜΜΕ που έχουν αναπτύξει μια «σημαντική καμπάνια παραπληροφόρησης» ενάντια στη Δύση για να επιδεινώσουν τον αντίκτυπο του κορονοϊού.

«Μία σημαντική εκστρατεία παραπληροφόρησης από τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης και τα μέσα υπέρ του Κρεμλίνου σχετικά με τον COVID-19 βρίσκεται σε εξέλιξη», ανέφερε το εσωτερικό έγγραφο της 16ης Μαρτίου που έφτασε σε γνώση του Reuters.

«Ο πρωταρχικός στόχος της παραπληροφόρησης του Κρεμλίνου είναι να επιδεινώσει την κρίση δημόσιας υγείας στις δυτικές χώρες… σύμφωνα με την ευρύτερη στρατηγική του Κρεμλίνου να επιχειρήσει να υπονομεύσει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες», αναφέρει, επίσης, το έγγραφο που εκπονήθηκε από το τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
ΕΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρωσία, κορονοϊός, κοροναϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK