ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο νέος κορονοϊός έχει προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 9.000 ανθρώπων σε παγκόσμια κλίμακα, με τον αριθμό των κρουσμάτων να προσεγγίζει τα 220.000 σε όλο τον κόσμο.

Ο κορονοϊός είναι μια από τις χειρότερες υγειονομικές κρίσεις τα τελευταία 50 χρόνια, δήλωσε η ρωσική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα μέτρα που ελήφθησαν για την προστασία των Ρώσων πολιτών.

«Η σημερινή κατάσταση χαρακτηρίζεται ως παγκόσμια πανδημία, μια από τις χειρότερες υγειονομικές κρίσεις τα τελευταία 50 χρόνια. Στο μέλλον, αν χρειαστεί, οι περιορισμοί θα επανεξεταστούν λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στις ξένες χώρες» δήλωσε η κυβέρνηση.

Τα μέτρα που συνδέονται με τον κορονοϊό, τα οποία περιλαμβάνουν περιορισμό ή ακύρωση αθλητικών και πολιτιστικών γεγονότων, καθώς και απολύμανση των χώρων εργασίας μεταξύ άλλων, θα διατηρηθούν και μπορεί να ενισχυθούν, σύμφωνα με το υπουργικό συμβούλιο.

«Οι αποφάσεις και οι συστάσεις που υιοθετούνται, πρώτα από όλα, όσον αφορά τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς, μπορεί να φαίνονται υπερβολικές, ωστόσο οι επιστήμονες θεωρούν ότι είναι αποτελεσματικές στην καταπολέμηση μιας επιδημίας», ανέφερε η κυβέρνηση.

Το υπουργικό συμβούλιο χαρακτήρισε την κατάσταση ως πρόκληση για όλους στη χώρα.

«Απαιτείται να ενεργούμε όσο το δυνατόν ταχύτερα, αποδεχόμενοι την ευθύνη όχι μόνο για την υγεία μας, αλλά και για την υγεία άλλων ανθρώπων», ανέφερε το υπουργικό συμβούλιο.

Η Ρωσία έχει ήδη περιορίσει τις αεροπορικές μεταφορές με αρκετές χώρες και έχει οργανώσει την παρακολούθηση ατόμων που επέστρεψαν από το εξωτερικό και εκείνων που ήρθαν σε επαφή μαζί τους για συμπτώματα του κορονοϊού. Η είσοδος αλλοδαπών αναστέλλεται μέχρι την 1η Μαΐου.

Από την Τετάρτη, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 στη Ρωσία ανήλθε σε 147.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
COVID-19, κρούσματα, Ρωσία, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK