ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός (2116)
0 01
Βρείτε μας

Νωρίτερα, η ρωσική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα διατηρήσει και πιθανώς θα ενισχύσει τα μέτρα που σχετίζονται με το κορονοϊό, τα οποία περιλαμβάνουν ακύρωση αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς και απολύμανση των χώρων εργασίας.

Το ρωσικό κέντρο ελέγχου και παρακολούθησης του κορονοϊού ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ηλικιωμένη γυναίκα που είχε διαγνωστεί θετική στον ιό πέθανε στη Μόσχα λόγω χρόνιων ασθενειών.

«Η 79χρονη γυναίκα εισήχθη για νοσηλεία στις 13 Μαρτίου, αλλά μεταφέρθηκε μια ημέρα αργότερα σε ιδιωτικό οργανισμό υγειονομικής περίθαλψης μετά την επιμονή των συγγενών της. Αφού διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο μολυσματικών ασθενειών, όπου εισήχθη σε θάλαμο απομόνωσης» δήλωσε η Σβετλάνα Κρασνόβα, επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου όπου νοσηλεύθηκε η ηλικιωμένη.

Θρόμβος η αιτία θανάτου

Η συγκεκριμένη ασθενής που έχασε σήμερα τη ζωή της στη Μόσχα, πέθανε από θρόμβο, σύμφωνα με το αρμόδιο ρωσικό κέντρο για τον κορονοϊό, επικαλούμενο τα αποτελέσματα της παθοανατομικής αυτοψίας.

Σύμφωνα με την επικεφαλής γιατρό του νοσοκομείου που νοσηλευόταν, η γυναίκα έπασχε από διαβήτη, στεφανιαία νόσο και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Αυστηρά μέτρα στη Ρωσία

Νωρίτερα σήμερα, η ρωσική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα διατηρήσει και μπορεί να ενισχύσει τα μέτρα που σχετίζονται με το κορονοϊό, τα οποία περιλαμβάνουν ακύρωση αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς και απολύμανση των χώρων εργασίας.

«Η σημερινή κατάσταση χαρακτηρίζεται ως παγκόσμια πανδημία, μια από τις χειρότερες υγειονομικές κρίσεις τα τελευταία 50 χρόνια. Στο μέλλον, αν χρειαστεί, οι περιορισμοί θα επανεξεταστούν λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στις ξένες χώρες» δήλωσε η ρωσική κυβέρνηση.

Η Ρωσία έχει ήδη περιορίσει τις αεροπορικές μεταφορές με αρκετές χώρες και έχει οργανώσει την παρακολούθηση ατόμων που επέστρεψαν από το εξωτερικό και εκείνων που ήρθαν σε επαφή μαζί τους για συμπτώματα του κορονοϊού. Η είσοδος αλλοδαπών αναστέλλεται μέχρι την 1η Μαΐου.

Την Τετάρτη, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 στη Ρωσία ανήλθε σε 147.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Ρωσία, COVID-19, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK