ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε αγώνα δρόμου για το εμβόλιο του κορονοϊού (COVID-19) έχει επιδοθεί η επιστημονική κοινότητα και το ρωσικό ερευνητικό κέντρο του Rospotrebnadzor έχει αρχίσει ήδη δοκιμές.

Η Ρωσία έχει αρχίσει τη δοκιμή εμβολίων για τον κορονοϊό (COVID-19), όπως ανέφερε το Παρατηρητήριο Δικαιωμάτων των Καταναλωτών την Παρασκευή (20/03).

Το Παρατηρητήριο ανέφερε το εξής:

«Το ερευνητικό κέντρο του Rospotrebnadzor άρχισε να δοκιμάζει το εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού».

Επεσήμανε, μάλιστα, τα πρωτότυπα των εμβολίων βασίζονται σε έξι διαφορετικές τεχνολογικές πλατφόρμες.

Το Rospotrebnadzor ελπίζει πως η μαζική παραγωγή του εμβολίου θα μπορούσε να αρχίσει στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Νωρίτερα, το Ερευνητικό Ινστιτούτο Γρίπης του Ρωσικού Υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι η ανάπτυξη ενός πρωτοτύπου εμβολίου κατά του COVID-19 μπορεί να διαρκέσει από τέσσερις έως έξι μήνες και η δημιουργία του μπορεί να διαρκέσει μέχρι τρία χρόνια. 

Στη Ρωσία, μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί 147 περιπτώσεις κορονοϊού, ένας θάνατος και εννέα άνθρωποι έχουν αναρρώσει. Η κυβέρνηση έχει εισαγάγει μια σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων το κλείσιμο των συνόρων με γειτονικές χώρες, την καθιέρωση αυστηρών διαδικασιών ελέγχου σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς, τον περιορισμό των δημόσιων συγκεντρώσεων και έχει ζητήσει από τις επιχειρήσεις να αυξήσουν την παραγωγή ιατρικού εξοπλισμού σχετικού με τον ιό.

Οι αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) υποστήριξαν, τον περασμένο μήνα, ότι οι πρώτες δοκιμές των εμβολίων για τον COVID-19 θα πρέπει να αναμένονται τουλάχιστον σε 3-4 μήνες και η μαζική κυκλοφορία όχι νωρίτερα από 12-18 μήνες.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
εμβόλιο, κορονοϊός, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK