ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Άγνωστη παραμένει η διάρκεια της υγειονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός (COVID-19) σχεδόν σε όλο τον πλανήτη και ο Ρώσος γιατρός σε νοσοκομείο της Μόσχας, Ντένις Προτσένκο, εκτιμά ότι πιθανόν να κρατήσει έξι μήνες.

Η εξάπλωση του κορονοϊού (COVID-19) στον πλανήτη έχει οδηγήσει πολλές κυβερνήσεις να επιβάλλουν αυστηρά μέτρα καραντίνας και ουδείς γνωρίζει πότε ακριβώς θα τελειώσει αυτή η παγκόσμια υγειονομική κρίση.

Εντούτοις, ο γιατρός Ντένις Προτσένκο που εργάζεται σε νοσοκομείο της Μόσχας, είπε στο RT:

«Όταν καλώ τους γονείς μου, τους λέω αστειευόμενος: "Θα τα πούμε τον Σεπτέμβριο"».

Ο ίδιος πιστεύει ότι αν και η πανδημία θα επιβραδυνθεί το καλοκαίρι, η κρίση είναι πιθανόν να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο. Μάλιστα, ο Προτσένκο σπεύδει να επισημάνει το εξής:

«Εάν η χώρα [Ρωσία] έχει μια παρόμοια εμπειρία με την Κίνα, τότε η εξάπλωση θα μειωθεί τον Μάιο ή τον Ιούνιο αλλά αν έχουμε μια έκρηξη όπως αυτή στην Ιταλία, τότε θα θεωρήσουμε τον Σεπτέμβριο ένα καλό αποτέλεσμα για την ολοκλήρωσή της».

Ως προς τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στη Μόσχα, ο γιατρός θεωρεί πως χρειάζονται «δρακόντεια μέτρα προστασίας», όπως είναι η αυστηρή επιβολή της αυτο-απομόνωσης για δύο εβδομάδες. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η πρωτεύουσα πρέπει προσωρινά να τεθεί σε καραντίνα αυτή τη στιγμή. 

Οι εκτιμήσεις του Προτσένκο διαφέρουν από άλλες, καθώς ο Ρώσος παρουσιαστής, Αλεξάντερ Μιασνίκοφ, γιατρός κατ' επάγγελμα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κρίση θα τελειώσει μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 253 έχουν μολυνθεί από κορονοϊό στη Ρωσία. Ο επίσημος αριθμός αυξήθηκε κατά 54 την Παρασκευή (20/03) και κατά 52 την Πέμπτη (19/03). Παρότι η Μόσχα έχει τα περισσότερα περιστατικά, οι λοιμώξεις κατανέμονται σε όλο τον πληθυσμό.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
γιατρός, κορονοϊός, Μόσχα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK