08:48 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 10
Βρείτε μας

Όπως δήλωσε και ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας, η χώρα έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει κι άλλο την προσπάθεια.

Πέντε νέα διαγνωστικά τεστ που ανιχνεύουν τον νέο κορονοϊό είναι προς κατοχύρωση στη Ρωσία, όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας, Μιχαήλ Μουράσκο με τον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν.

«Μέχρι σήμερα, πέντε τεστ που είναι ικανά να διαγνώσουν τον νέο κορονοϊό καταχωρήθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία. Τα τεστ αυτά προέρχονται τόσο από κρατικούς, όσο και από ιδιωτικούς οργανισμούς. Θέλω να σημείωσω παράλληλα, ότι μέχρι και σήμερα υποβάλλονται κι άλλες αιτήσεις, οι οποίες και θα καταχωρηθούν. Η βιομηχανία και η επιστήμη της Ρωσίας έχει την ικανότητα για επέκταση και ενδυνάμωση, συμπεριλαμβανομένου και να διαγνώσκει τον νέο κορονοϊό», δήλωσε ο Μουράσκο.

Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση της Μόσχας, ήδη δύο εργαστήρια, όπου οι πολίτες μπορούν να εξεταστούν για τον COVID-19, έχουν τεθεί σε λειτουργία, ενώ ακόμη τρία αναμένεται να ανοίξουν σύντομα.

Υπενθυμίζεται ότι το Κρεμλίνο έχει στείλει στην Ιταλία μια ομάδα ειδικών, συμπεριλαμβανομένου και στρατιωτικών μικροβιολόγων, καθώς η χώρα αποτελεί μια από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον νέο κορονοϊό με τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων, καθώς και ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση.

Όσον αφορά τα τελευταία στατιστικά στοιχεία γύρω από το θέμα του κορονοϊού, η Ρωσία έχει καταγράψει συνολικά 438 επιβεβαιωμένα κρούσματα, την ίδια στιγμή που παγκοσμίως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει αγγίξει τους 340.000 ανθρώπους και, αντίστοιχα, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανέρχεται στα 14.750. Παράλληλα, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

 

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
τεστ, Ρωσία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK