07:14 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (201)
0 50
Βρείτε μας

Στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ανάπτυξης εμβολίου κατά του κορονοϊού προχώρησε η Ρωσία, σύμφωνα με τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ιατρικών και Βιολογικών Ερευνών.

Στην ανακοίνωση της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης ανάπτυξης εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού (COVID-19), προχώρησε η επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ιατρικών και Βιολογικών Ερευνών, Βερόνικα Σκβαρτσόβα.

Πιο συγκεκριμένα, η Σκβαρτσόβα ανακοίνωσε, νωρίτερα σήμερα, ότι το φάρμακο θα είναι έτοιμο στα τέλη του επόμενου χειμώνα.

«Θα ήθελα να σας μιλήσω για την ανάπτυξη του εμβολίου. Η ανάπτυξη του εμβολίου έχει περάσει από την πρώτη φάση», δήλωσε η Skvortsova στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι όλα τα στάδια εξέτασης και ανάπτυξης θα έχουν τελειώσει μέχρι τον Ιούνιο, με την προετοιμασία του φαρμάκου να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο φθινόπωρο.

«Πρόκειται για ένα ανασυνδυασμένο εμβόλιο, το οποίο δεν προέρχεται από έναν ζωντανό ιό, αλλά από πρωτείνες που διαθέτουν, είτε τους λεγόμενους επιτόπους, είτε τα κέντρα σύνδευσης με τον ιό», δήλωσε η Σκβαρτσόβα.

Ευρύτερος σκοπός της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ιατρικών και Βιολογικών Ερευνών αποτελεί η προστασία της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας στη Ρωσία, με ειδικά καθήκοντα τον έλεγχο και την αποτροπή ασθενειών.

Όσον αφορά τη Βερόνικα Σκβαρτσόβα, έχει διατελέσει για οχτώ χρόνια υπουργός Υγείας στη Ρωσία, μέχρι την παραίτηση της τον Ιανουάριο, ενώ το 2017 είχε εκλεχθεί ως η 70η Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Μέχρι σήμερα το απόγευμα, η Ρωσία έχει καταγράψει συνολικά 438 επιβεβαιωμένα κρούσματα με τα 262 να βρίσκονται στη Μόσχα. Όσον αφορά τα θύματα, μόλις ένας έχει χάσει τη ζωή του, ενώ 17 άνθρωποι έχουν ιαθεί και έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (201)
Tags:
εμβόλιο, Ρωσία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK