15:40 15 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 30
Βρείτε μας

Η πόλη Μπέργκαμο θα αποτελεί τη βάση των στρατιωτικών γιατρών που απέστειλε η Ρωσία στην Ιταλία, προκειμένου να βοηθήσουν τη χώρα στη μάχη που δίνει κατά του κορονοϊού.

Στο Μπέργκαμο, πόλη που ανήκει στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, θα δραστηριοποιείται από εδώ και πέρα το εξειδικευμένο στρατιωτικό προσωπικό που απέστειλε η Ρωσία στην Ιταλία για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Αποφασίστηκε, ύστερα από διαβουλεύσεις, ότι οι εξειδικευμένοι Ρώσοι στρατιωτικοί γιατροί, που έχουν εμπειρία στην αντιμετώπιση πανδημιών σε όλο τον κόσμο, θα εκτελούν τα καθήκοντά τους στην Ιταλική πόλη Μπέργκαμο», επισήμανε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το εξειδικευμένο προσωπικό προετοιμάζεται αυτήν τη στιγμή για ένα ταξίδι 600 χιλιομέτρων, συντονίζει τα έγγραφα του, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται για επανατοποθετισμό των μηχανημάτων του και του εξοπλισμού του.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι έχουν παραδοθεί ήδη στην Ιταλία κινητές μονάδες απολύμανσης, καθώς και τα κινητά εργαστήρια που είναι ικανά για τη διάγνωση μεταδοτικών ασθενειών.

Μέχρι στιγμής στην Ιταλία, παραπάνω από 50.000 άνθρωποι έχουν νοσήσει από τον νέο ιό, ενώ μέσα σε ένα 24ωρό επιβεβαιώθηκαν 3.800 νέα κρούσματα. Υπενθυμίζεται ότι παραπάνω από 6.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περισσότεροι από 332.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, ενώ 14.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK