01:33 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ιταλία (218)
0 40
Βρείτε μας

Ξεκάθαρη απάντηση για τη βοήθεια στην Ιταλία, με αφορμή τον κορονοϊό (COVID-19), έδωσε ο Ρώσος πρέσβης, Σεργκέι Ράζοφ, τονίζοντας πως αυτή δεν είναι υποκείμενο συμφωνίας ή «πληρωμής λογαριασμών με φόντο τις κυρώσεις της Ε.Ε..

Ο Σεργκέι Ράζοφ, Ρώσος πρέσβης στην Ιταλία, ξεκαθάρισε ότι η βοήθεια της Μόσχας στη Ρώμη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού (COVID-19) δεν ήταν ούτε συμφωνία ούτε «πληρωμή» για την άρση των κυρώσεων της Ε.Ε..

Ο πρέσβης δήλωσε κατά τη συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Askanews:

«Πώς θα μπορούσαμε να φανταστείτε μια τέτοια απαίτηση από τη Ρωσία;».

Μάλιστα, ο κ. Ράζοφ τόνισε πως η ανιδιοτελής προσφορά της Ρωσίας στην Ιταλία δεν είναι υποκείμενο συμφωνίας ή «πληρωμής λογαριασμών». Έτσι, ο διπλωμάτης σχολίασε και δημοσίευμα της εφημερίδας «La Stampa», λέγοντας:

«Με εκπλήσσει το γεγονός ότι διάβασα σήμερα σε αξιόπιστη ιταλική εφημερίδα πως ένα σημαντικό μέρος του εξοπλισμού που παραδόθηκε από τη Ρωσία, δεν ήταν απαραίτητο και ότι η βοήθειά μας οφείλεται κυρίως σε ορισμένες πολιτικές προπαγανδιστικές εκτιμήσεις».

Η «La Stampa» ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία είχε στείλει υψηλόβαθμους αξιωματικούς που έφτασαν στην Ιταλία σημειώνοντας, παράλληλα, ότι το 80% της βοήθειας από τη Ρωσία ήταν άχρηστο. 

Επίσης, ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ιταλία ανέφερε:

«Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να ρωτήσουμε τον λαό του Μπέργκαμο, μεταξύ των οποίων, δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί άρρωστοι και νεκροί. Όσον αφορά στην πολιτική και στην προπαγάνδα, κατά τη γνώμη μου, τέτοιες κρίσεις είναι το προϊόν μιας διαστρεβλωμένης συνείδησης όταν κάποιος βλέπει τα κακά σχέδια πίσω από μια ανιδιοτελή επιθυμία για βοήθεια σε φιλικούς ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα».

Η Ιταλία αντιμετωπίζει τη χειρότερη έξαρση του κορονοϊού εκτός της κινεζικής επικράτειας, καθώς καταγράφηκαν τουλάχιστον 3.491 νέες περιπτώσεις σε 24 ώρες, και έτσι το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται σε 57.521.

Ακόμα, 7.503 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 9.362 έχουν αναρρώσει. Αυτό σηματοδοτεί, ωστόσο, την πτώση του αριθμού των νέων περιπτώσεων για τέταρτη διαδοχική ημέρα.

Θέμα:
Κορονοϊός Ιταλία (218)
Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρώσεις, κορονοϊός, πρέσβης, Ρωσία, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK